TEATRE
Cultura 31/03/2011

El TNC denunciarà els boicotejadors de 'Gang bang'

Dos homes van saltar a l'escenari durant la funció cridant "Viva Cristo rey" i insultant els actors. Aquest vespre hi haurà col·loqui amb l'autor i els actors i es podrà seguir per Twitter

Redacció
1 min

BarcelonaEl TNC ha decidit defensar-se i denunciar els dos homes que ahir van interrompre la funció de Gang Bang, que es representa aquests dies a la Sala Tallers del TNC. Les imatges de l'incident, enregistrades per BTV, mostren que els actors i el públic han quedat astorats i spantats davant dels fets. Els energumens van saltar a l'escenari cridant 'Viva Cristo rey', 'hijos de perra', 'no se puede utilizar el nombre de Dios', 'viva los sacerdotes de Cristo' llançant bombes fètides i amenaçant els actors. Un cop els espontanis van abandonar l'escenari, el repartiment va seguir amb la funció.

Però l'impacte ha estat important. "Estem en estat de xoc", deia avui l'actor David Vert aquest matí a Els matins de TV3. El director de l'obra Josep Maria Miró ha lamentat que es profani "un lloc sagrat" com l'escenari: "Quan veus que passa, és molt fort", ha dit. També ha vinculat l'acció a una polèmica suscitada per una amenaça de querella d'E-Cristians, que trobava l'obra "ofensiva" abans de veure-la. El director ha acusat els mitjans d'atiar la polèmica, polèmica que semblava apaivagar-se per les males crítiques que ha rebut l'espectacle.

Miró ha dit que el públic va aplaudir per donar suport als actors i a la seva feina. "A mi no em compensa la feina de dos mesos de preparació d'una obra per part dels actors per aquesta polèmica, que no volíem", ha dit, amb l'assentiment dels seus companys.

Aquest vespre, després de la funció, hi ha un col·loqui amb l'autor i els actors i, com han fet els altres autors del T6, serà retransmès a través de Twitter.

stats