Cultura 21/02/2017

La Generalitat denuncia les condicions de conservació dels béns retornats a Sixena

El serveis jurídics del Govern reclamen amb un escrit enviat al jutjat d'Osca que dos tècnics puguin comprovar 'in situ' les condicions amb què s'exposen al monestir els objectes que va tornar el Museu Nacional d'Art de Catalunya

Ara
1 min
El monestir de Sixena, un museu precari per a l’art més cobejat

BarcelonaLa Generalitat ha enviat un escrit al jutjat d'Osca per denunciar les condicions de conservació dels béns del monestir retornats al juliol, en què demana que dos tècnics puguin comprovar 'in situ' que són les adequades.

L'escrit està redactat tenint en compte diversos articles apareguts a la premsa que apunten les deficiències de la il·luminació, l'aire condicionat i els mètodes d'exposició dels béns, que estan exposats a l'antic refectori del monestir. Malgrat que el govern de l'Aragó ha invertit més de 400.00 euros per adequar el monestir per a usos expositius durant l'última legislatura, crida l'atenció com està exposada la indumentària litúrgica o el fet que les vitrines estiguin il·luminades amb llums de peu.

El monestir de Sixena, un museu precari per a l'art més cobejat

A més d'assenyalar les deficiències, l'escrit de la Generalitat recull quin són els paràmetres adequats per controlar la humitat, la temperatura, l'aire condicionat i els fluxos de llum. En el cas que el jutjat d'Osca no admeti que dos tècnics designats per la Generalitat revisin les condicions d'exposició dels béns, l'escrit també preveu que dos tècnics de la Generalitat siguin presents a la revisió realitzada per dos tècnics designats pel mateix jutjat.

stats