CINEMA
Cultura 19/01/2011

Ricky Gervais, 'persona non grata' als Globus d'Or

La Hollywood Foreign Press Association ha convidat l'humorista britànic Ricky Gervais a no assistir mai més a la cerimònia dels Globus d'Or, després de les queixes rebudes pels representants d'alguns actors sobre les bromes "poc gracioses" que va fer sobre ells durant la cerimònia

Redacció
2 min

BarcelonaRicky Gervais és, des d'aquest diumenge, persona non grata a la catifa vermella dels Golden Globes. L'actor, humorista, guionista i músic britànic ja ho va anunciar abans que comencés la gala: "Quan es vegi el guió tothom s'adonarà que serà l'últim". Dit i fet. La Hollywood Foreign Press Association (HFPA) va anunciar ahir que Gervais mai més tornarà a presentar la gala. Les seves bromes sobre l'escenari no van agradar a alguns dels assistents a la cerimònia i, segons ha afirmat un dels membres de l'entitat organitzadora, "els representants d'alguns actors han trucat per queixar-se".

El primer a patir els atacs mordaços de Gervais va ser Charlie Sheen, l'actor de la sèrie Dos hombres y medio. "Aquesta és una nit de festa i borratxera, allò que Charlie Sheen anomena esmorzar", va dir l'humorista només començar el monòleg inicial. Tot i l'absència de Sheen, Gervais va continuar recordant-lo, tant a ell com les festes privades amb actrius porno que "després presenta a la seva dona".

Els que sí que eren a la cerimònia són els protagonistes de The Tourist, Johnny Depp i Angelina Jolie. Sobre la pel·lícula, Gervais va assegurar que no l'havia vist, però "m'han dit que hi ha hagut suborns". Burlesque, però, tampoc es va quedar enrere en les acusacions de suborn del presentador, que va fer broma amb un viatge dels membres de la HFPA a Las Vegas per assistir a una projecció de la pel·lícula. "Van portar alguns a veure la Cher en concert. Com pot considerar-se això un suborn? De debò que vols anar a veure la Cher? No. Per què? Perquè no estem al 1975", va criticar l'humorista.

Tom Cruise i John Travolta també eren presents a les crítiques de Gervais. D'ells va dir que "s'entesten a fer d'heteros quan són gais i pertanyen a la Cienciologia". El còmic també es va referir a Bruce Willis com el "pare d'Aston Kutcher" –de 32 anys i està casat amb la seva exdona– i a Mel Gibson i la seva fòbia als jueus. Però el moment estelar de l'actuació de l'humorista anglès i que més rialles va produir fou l'escenificació d'una escena de sexe entre l'amo de la revista Playboy, Hug Hefner, i la seva jove dona.

Ricky Gervais mai més tornarà a trepitjar la catifa vermella del Globus d'Or, però sens dubte, el seu adéu ha estat un dels més sonats i "graciosos" de la història d'aquests guardons.

stats