Cultura 18/02/2013

A qui hauria donat Adriana Ugarte el Goya a la millor actriu de repartiment?

Una foto ajuda a aclarir el sistema de targetes que va provocar l'error en l'anunci del premi a la millor cançó original

Ara
2 min
Candela Peña als Goya / EFE

BarcelonaSi Adriana Ugarte hagués lliurat el Goya a la millor actriu de repartiment, hauria donat el premi a... Chus Lampreave.

Una fotografia d'Efe aclareix l'embolic a l'hora d'anunciar el premi a la millor cançó original dels Goya. Efectivament, hi havia un sobre tancat pel notari amb el guanyador i una targeta extra sense segellar on deia que, si el Goya era per a 'Els nens salvatges', qui recolliria el premi seria Natalia Aragón Gallego perquè Pablo Cervantes no havia assistit a la gala.

Així ho van explicar els mateixos presentadors després de l'errada i així queda demostrat en la foto, que ja ha començat a circular per la xarxa, on es veu l'actriu Candela Peña en el moment de recollir el seu premi com a actriu de repartiment. A la imatge –que il·lustra aquesta notícia– es veu Peña amb una targeta a la mà, que deuria recollir del faristol, i en què posa: "'El artista y la modelo': Chus Lampreave. Recull el premi: Fernando Trueba".

La imatge ha fet aixecar sospites a molts usuaris de les xarxes socials, però no fa més que avalar l'explicació que l'acadèmia ha donat de la confusió d'ahir. El sobre tancat només el toca el notari i només hi posa el nom guanyador. Al marge d'aquest sobre oficial, la producció de la gala prepara altres targetes amb notes per als qui lliuren els premis especificant, per exemple, qui recollirà el guardó si el premiat no és a la sala. Té una certa lògica perquè el notari tanca els sobres sense saber si a última hora el guanyador hi serà o no. L'organització, en canvi, no sap el nom dels guanyadors i ha de preveure qui recollirà el guardó si el premiat no hi és. El que no estava previst és que Adriana Ugarte confongués el sobre segellat amb la targeta de producció. Potser tampoc ajudava gaire que sobre i targeta tinguessin la mateixa mida i que cap regidor de sala s'encarregués de recollir els papers del faristol després de cada lliurament. Un embolic que ha provocat un dels errors més clamorosos que hi pot haver en una cerimònia de lliurament de premis: anunciar un guanyador que no és.

stats