Art
Cultura 09/07/2021

El 'Guernica' d'Agustín Ibarrola s'instal·larà al Museu de Belles Arts de Bilbao

L'obra, una de les més cobejades d'Arco, ha estat adquirida per 300.000 euros

Ara
1 min
El 'Guernica' de Ibarrola a la fira Arco

BarcelonaEl mural Guernica d'Agustín Ibarrola, una de les peces més cobejades de la fira Arco, ja té comprador: s'incorporarà a la col·lecció del Museu de Belles Arts de Bilbao, que l'ha adquirit per 300.000 euros. El Guernica Gernikara –títol original del llenç– va ser realitzat el 1977 i és un mural de deu metres de llarg per dos d'amplada, dividit en deu panells. Amb aquesta obra, Ibarrola homenatjava Picasso i reivindicava el trasllat del Guernica original des del MoMA a la localitat basca que va inspirar l'autor. Tanmateix, actualment el quadre és al Museu Reina Sofia de Madrid.

Tot i que s'havia especulat molt sobre el possible comprador de l'obra, peça central de l'estand de la galeria José de la Mano, per fi s'ha pogut conèixer. "Som conscients que el quadre val més, però en les negociacions ha pesat moltíssim on anava. Sabem que és una peça molt més important, però ponderant valor econòmic i ubicació, s'ha ponderat ubicació al 100%", ha assegurat José de la Mano, director de la galeria madrilenya.

El galerista té "claríssim" que aquest quadre "serà un focus mediàtic" i que tindrà "un forat en la història de l'art espanyol i de l'art basc". "Indubtablement millor ubicació que Bilbao no podia tenir", ha celebrat.

stats