Cultura 02/05/2016

El Primera Persona convoca Juan Marsé, Jordi Puntí, Stephin Merritt i Renata Adler

La cinquena edició del festival també comptarà amb les actuacions de James Rhodes i el tàndem Pau Riba i Jaume Sisa i tindrà una micro edició a la Casa Encendida de Madrid

Ara
2 min
Juan Marsé

BarcelonaEl Festival Primera Persona reunirà artistes que es nodreixen de l'experiència autobiogràfica aquest divendres i dissabte al CCCB. Una de les actuacions estrella serà la de Pau Riba i Jaume Sisa, que obriran la segona jornada amb una "xerrada còsmico-galàctica"; a continuació, el músic electrònic canari El Guincho repassarà la seva carrera en una conferència musical. El dia anterior, dos dels plats forts seran, d'una banda, la conversa entre l'escriptora Renata Adler –autora de l'obra de culte 'Lancha rápida'– i la periodista Begoña Gómez i de l'altra, el diàleg que el crític musical Javier Blánquez mantindrà amb James Rhodes, autor d'un dels "fenòmens literaris de la temporada, el llibre 'Instrumental'", segons recorden Kiko Amat i Miqui Otero, comissaris del festival.

L'escriptor Jordi Puntí oferirà dissabte una xerrada al voltant de la figura de Xavier Cugat en una conferència titulada 'Hotels, avions i jutjats. O un intent de novel·lar la vida i miracles de Xavier Cugat'; per la seva banda, el també escriptor Sergi Pàmies compartirà escenari divendres amb els responsables de la revista 'Panenka' per parlar de la seva passió compartida: el futbol. També divendres Stephin Merritt tocarà algunes de les cançons del seu prolífic repertori, repartit en grups com The Magnetic Fields, Future Bible Heroes i Gothic Archies.

El Primera Persona també comptarà amb l'autora libanesa de còmic Zeina Abirached, que ha relatat la seva infància a Beirut a títols com 'Me acuerdo' i 'El juego de las golondrinas', publicats per Sinsentido. També passaran pel festival dos artistes anglesos: John Cooper Clarke, poeta maleït i punk que oferirà una 'performance' poètica i el grup The June Brides, veterans de l'escena 'indie-pop' britànica. D'altra banda, Alberto Arce, Nacho Carretero i Juan Pablo Villalobos parlaran sobre narcotràfic des d'una òptica periodística en a sessió titulada 'Narcos'.

Un dels actes més esperats, que es podrà veure dissabte a les 22 h, serà la conversa entre Juan Marsé i Carlos Zanón, dos autors barcelonins de diferents generacions amb alguns punts en comú. "Zanón actualitza l'univers de Marsé: tots dos parlen de barris obrers i de cultura popular autodidacta", ha dit Miqui Otero.

'Primera persona' a Madrid

El festival també ha anunciat la primera edició madrilenya del Primera Persona, que se celebrarà el 7 de maig a la Casa Encendida. Aquesta filial a Madrid comptarà amb només quatre actuacions: James Rhodes, Renata Adler, l'escriptor Ben Brooks i els productors musicals Toni Peret i Josep Maria Castells, que parlaran del fenomen popular de les seves remescles Max Mix.

stats