Cultura 04/11/2015

Adele, la cantant que segueix sumant rècords

La cantant britànica ha tornat a aconseguir resultats històrics amb el seu nou senzill, 'Hello'

Núria Tarragó
3 min
Adele torna del seu retir  amb 30 quilos menys

BarcelonaEncara no fa dues setmanes que el nou single de la cantant i compositora Adele, 'Hello', va sortir a la llum i ja ha batut gairebé tots els rècords. 'Hello' és la primera cançó del seu nou CD, '25', que la cantant té previst treure al mercat el pròxim 20 de novembre.

El tercer àlbum d'Adele arriba després de tres anys del gran èxit de '21', que va ser disc més venut del 2012 a tot el món i que la revista 'Rolling Stone' va qualificar com el millor àlbum de l'any 2011.

Les cançons 'Rolling in the deep', 'Set fire to the rain' i 'Someone like you' es van situar entre les deu primeres posicions de la llista musical 'Billboard Hot 100' simultàniament. D'aquesta manera, Adele es va convertir en la primera cantant femenina de la història amb tres cançons als primers llocs de la llista Bilboard alhora.

Durant dos anys consecutius, la mateixa revista la va nomenar artista de l'any el 2011 i 2012 i la va incloure en la cinquena posició de les 100 Dones Més Grans de la Música. Durant aquests dos anys l'àlbum '21' va ser el més venut arreu del món. El 2012 va guanyar 6 Grammy i va dir que no publicaria un nou àlbum en 4 o 5 anys.

Des de llavors, abans de llançar 'Hello', Adele únicament havia publicat un nou tema inèdit, el que va compondre per a la pel·lícula 'Skyfall' i amb el qual va guanyar un Oscar a la Millor Cançó Original. Aquesta parada de tres anys explica la gran expectació que hi ha per l'arribada del nou àlbum de la cantant britànica, els fans esperen ansiosos les cançons de l'estrella de les balades.

Adele arrasa als Grammy / GETTY

Però el gran èxit del debut de 'Hello' no és tan sols un fenomen fanàtic, sinó que l'avala la gran quantitat de premis i reconeixements que ha rebut en els seus sis anys de carrera musical.

Entrada triomfal a 'Billboard Hot 100'

L'últim rècord de la nova cançó d'Adele ha estat l'entrada triomfal a la llista 'Billboard Hot 100'. El single 'Hello' s'ha posicionat directament al número 1 de la classificació setmanal de les 100 cançons més populars als Estats Units que fa la revista 'Billboard'. En els seus 57 anys d'història, 23 cançons han encapçalat aquesta llista en el seu debut, tot i que l'últim a aconseguir-ho va ser Justin Bieber amb 'What do you mean', fa només dos mesos.

La cançó més venuda de la setmana a la xarxa

Des del seu llançament, 'Hello' s'ha convertit en la cançó més venuda a internet en una setmana, i ha arribat a aconseguir una xifra rècord d'1,11 milions de descàrregues legals. Aquest resultat situa molt lluny l'anterior rècord de Flo Rida amb la cançó 'Right round', que quan es va publicar el febrer del 2009 va aconseguir 636.000 descàrregues en els seus primers set dies.

Líder de reproduccions en 24 hores a VEVO

El nou single d'Adele també és líder al portal de vídeos VEVO, ja que en tan sols 24 hores va aconseguir 27,7 milions de reproduccions. L'anterior rècord el tenia Taylor Swift, que va aconseguir 20,1 milions de visualitzacions amb el debut de 'Bad blood', cançó que canta al costat de Kendrick Lamar, el dia del seu llançament.

Llançament musical més vist del 2015 a YouTube

En les primeres 48 hores, el videoclip d'Adele va ser reproduït més de 50 milions de vegades a YouTube i es va convertir en el debut musical més vist de la plataforma de vídeos d'aquest any. Des del seu llançament, al mateix moment que al portal VEVO, la cançó va aconseguir un pic de 1,6 milions de visualitzacions en una hora.

stats