Cultura 30/07/2021

Iciar Bollaín, Fernando León, Paco Plaza i Jonás Trueba lluitaran per la Concha d'Or

'Las leyes de la frontera' de Daniel Monzón, que adapta la novel·la de Javier Cercas, tancarà el Festival de Sant Sebastià

ARA
2 min
Javier Bardem, a 'El buen patrón'

BarcelonaEl Festival de Sant Sebastià ha anunciat aquest divendres la programació espanyola de la seva pròxima edició, que tindrà lloc del 17 al 25 de setembre. Iciar Bollaín, Fernando Leon de Aranoa, Paco Plaza i Jonás Trueba seran els directors que participaran amb les seves noves pel·lícules en la competició oficial del festival i lluitaran per la Concha d'Or. Fora de competició es podrà veure La hija de Manuel Martín Cuenca, la sèrie La Fortuna d'Alejandro Amenábar a partir d'un còmic de Paco Roca i l'adaptació de la novel·la de Javier Cercas Las leyes de la frontera dirigida per Daniel Monzón, que tancarà el festival. A més, fora de competició s'exhibirà Rosa Rosae. La Guerra Civil, el curtmetratge documental de Carlos Saura en homenatge als nens de la guerra i a la cançó homònima de José Antonio Labordeta.

Bollaín hi presentarà Maixabel, que reconstrueix les trobades entre la vídua del dirigent socialista assassinat per ETA Juan Mari Jáuregui, que interpreta Blanca Portillo, i un dels terroristes responsables de l'atemptat, interpretat per Luis Tosar. El buen patrón marca el retrobament entre el director Fernando León de Aranoa i l'actor Javier Bardem dinou anys després de Los lunes al sol, ara per reflexionar sobre les relacions laborals en un context tragicòmic. Paco Plaza s'estrena en la competició de Sant Sebastià amb La abuela, relat de terror amb un guió que firma Carlos Vermut, guanyador de la Concha d'Or i el premi al millor director per Magical girl. Jonás Trueba, que ja va presentar La reconquista a la competició del festival, hi torna amb Quien lo dice, un recull d'impressions i reflexions d'adolescents obtingudes abans, durant i després del confinament. Fora de la secció oficial, Sant Sebastià presentarà també l'opera prima de Javier Marco Josefina, un drama amorós protagonitzat per Emma Suárez i Roberto Álamo.

stats