Cinema
Cultura 28/01/2011

"De la Iglesia ha obert una crisi innecessària i molt nociva"

Icíar Bollaín, vicepresidenta de l'Acadèmia del Cinema Espanyol, ha carregat durament contra la decisió d'Álex de la Iglesia de dimitir

Efe
1 min
Luis Tosar i Icíar Bollaín

MadridIcíar Bollaín ha fet públic un comunicat en què critica la decisió d'Álex de la Iglesia de dimitir del càrrec de president de l'Acadèmia del Cinema Espanyol, pel desacord amb el nou text de la llei Sinde. L'ha acusat d'haver obert "una crisi innecessària i molt nociva" en el cinema espanyol, segons ha informat EFE.

El comunicat s'ha donat a conèixer l'endemà que la junta directiva de la institució acordés la continuïtat de De la Iglesia com a president fins a la convocatòria de noves eleccions. Bollaín ha afegit que no considera que "el paper del president de l'Acadèmia sigui fer de mitjancer d'una llei ni participar en la seva redacció" i ha assenyalat que "Álex de la Iglesia en les últimes setmanes s'ha representat a ell mateix en lloc del col·lectiu que el va votar" l'any 2009.

La vicepresidenta de l'Acadèmia del Cinema Espanyol ha assegurat que no es presentarà a les properes eleccions, que s'han de celebrar en un marge de tres mesos.

stats