Cultura 11/12/2011

El llibre interactiu 'Yellow Submarine', dels Beatles, s'ofereix gratis a l'iTunes

La descàrrega gratuïta coincideix amb el primer aniversari de la sortida a la venda del catàleg dels Beatles a la botiga d'Apple

Ara
1 min

BarcelonaEl llibre interactiu Yellow Submarine, que s'inspira en la pel·lícula homònima dels Beatles, es pot descarregar gratis pels usuaris d'iTunes, la botiga digital d'Apple. Per això, han d'accedir a l'aplicació d'iBooks a www.iTunes.com/iBookstore, des de la qual poden procedir a la descàrrega lliurement.

Yellow Submarine ha estat dissenyat per Fiona Andreanelli fent ús de les il·lustracions originals de Heinz Edelmann, qui va ser el director d'art del film de 1968, dirigit per George Dunning.

Entre d'altres continguts, el llibre incorpora il·lustracions creades amb programes d'animació digital i textos del volum que es va publicar originàriament el 2004, en què Andreanelli també va treballar.

A més, el llibre ofereix catorze videoclips a color de la cinta original de 1968, cançons dels Beatles, música de la banda sonora de George Martin i diàlegs originals del film, narrats per l'actor Dean Lennox Kelly (Doctor Who).

La pel·lícula Yellow Submarine explica un viatge de 80.000 llegües sota el mar cap a Pepperland, un paradís musical on la banda del Sgt. Pepper toca fins que es produeix la invasió dels Blue Meanies, que avorreixen la música, i tanquen el grup en una bombolla en un món de silenci. Però el vell Fred, el capità del submarí groc, s'escapa a Liverpool i convenç a Ringo -amb una mica d'ajuda de John, Paul i George- a acompanyar-lo en una aventura per tornar música i amor a Pepperland.

La descàrrega gratuïta del llibre coincideix amb el primer aniversari de la sortida a la venda del catàleg dels Beatles a iTunes.

stats