Cultura 09/06/2021

Els jardins del Pazo de Meirás, oberts al públic a partir del 25 de juny

Fa sis mesos que es va entregar l'immoble a l'Estat i encara no ha rebut cap visita

Júlia Claramunt
1 min
Pazo de Meirás

BarcelonaEls jardins del Pazo de Meirás obriran les portes al públic l’últim cap de setmana de juny. Així ho ha anunciat aquest dimecres el secretari d’estat de Memòria Democràtica, Fernando Martínez, després de presidir una reunió amb les administracions interessades en els usos de l’immoble: la Xunta de Galícia, la Diputació de la Corunya i els ajuntaments de Sada i la Corunya. 

A més de la data d’obertura dels jardins del Pazo a les visites, durant la trobada s’ha acordat el protocol per a la coordinació temporal d’actuació de les diferents administracions implicades. Amb el vistiplau d’aquest protocol de coordinació queda constituïda la comissió sobre Meirás, que a més té rellevància perquè es resolen els litigis, no només sobre la propietat, sinó també sobre el destí del mobiliari. 

Justament aquesta setmana fa sis mesos que l’Estat va rebre les claus de Meirás, després de la sentència del 2 de setembre del 2020 que confirmava que la suposada compravenda que se’n va fer a Franco era fictícia. Inicialment es preveia que el Pazo pogués reobrir el 30 de gener, però la pandèmia i l’entramat judicial han anat endarrerint la data.

stats