LLIBRES
Cultura 30/05/2011

Jaume Cabré publica una nova novel·la

L'1 de setembre arribarà a les nostres llibreries 'Jo confesso', la darrera i molt esperada obra de l'autor que ja va conrear èxit arreu del món amb 'Les veus del Pamano'

Redacció
1 min
Jaume Cabré (Barcelona, 1947)

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Després de l’èxit internacional de Les veus del Pamano, amb més de 100.000 exemplats venuts en català, 450.000 en alemany i altres xifres importants en onze llengües més, Proa porta a les nostres llibreries el darrer títol de Jaume Cabré, Jo confesso. Aquesta esperada novel·la s’està traduint a les principals llengües europees.

Jo confesso és la llarga confessió de l’Adrià Ardèvol, fill superdotat i sense amor d’una família de la burgesia barcelonina. El seu pare és un antiquari misteriós amb qui l’Adrià tindrà una relació conflictiva. La mare és una dona freda que no entén el fill. L’Adrià s’ha d’obrir camí en la vida al marge i sovint en contra de la seva família. Els objectes amb què trafica el pare exerceixen una gran fascinació sobre la imaginació i la curiositat de l’Adrià, que veu com la seva vida s’imbrica no només en aquests objectes, sinó també en les maquinacions del seu pare. És el cas, per exemple, d’un violí, d’història accidentada i fascinant.

Jo confesso és una veritable novel·la de novel·les, en què el lector viatja de l’Eixample barceloní al Congo, i del segle XX al XIII en una mateixa pàgina. Tanmateix, l’Europa del segle xx, l’existència de la maldat humana i els sentiments de culpa, amor i desamor hi exerceixen el protagonisme principal.

stats