MÚSICA
Cultura 22/03/2013

Javier Mariscal: "Bebo resumia l'elegància i el tempo cubà"

El dissenyador reconeix que es va inspirar en les mans del músic cubà per crear Chico del film 'Chico & Rita'

Efe
1 min
Bebo Valdés, tocant en un concert al Teatre Reial de Madrid el novembre de 2008 / EFE

Madrid"Bebo resumia l'elegància i el tempo cubà". Amb aquestes paraules ha definit Javier Mariscal, autor juntament amb el cineasta Fernando Trueba de la pel·lícula 'Chico i Rita', el pianista cubà Bebo Valdés, mort avui als 94 anys a Suècia. Per al dissenyador, Valdés era un "gran cavaller, una persona elegant" i va ser una peça clau en la creació d'aquesta cinta amb la qual van aconseguir estar nominats a l'Oscar el 2012 en la categoria de millor cinta d'animació.

"Gràcies a Bebo, i la seva mirada, vam conèixer una Havana diferent. Abans d'arrencar la pel·lícula ja sabíem que amb ell en teníem la meitat feta", ha explicat Mariscal, que també ha destacat que en tot moment les mans del cubà van ser la seva referència per dibuixar les mans de Chico, el protagonista de la pel·lícula.

"Per a mi era fonamental que quan la gent veiés les mans de Chico realment veiessin les mans de Bebo", ha expressat el dibuixant que ha qualificat de "regal" haver dibuixat les mans del músic, a qui, tant ell com Trueba, van dedicar la pel·lícula. "Mentre fèiem la pel·lícula, va cridar a Trueba per demanar-li que li posés una tauleta al costat del piano perquè reconeixia que si s'havia d'aixecar per apuntar els arranjaments de la partitura, se li oblidaven", ha explicat Mariscal en referència a l'alzheimer que patia el músic.

stats