Música
Cultura 21/12/2010

Joan Oller deixa la direcció de L'Auditori per assumir la del Palau de la Música

La nova junta del Palau ha designat el substitut de Joan Llinares, que va dimitir a principis de desembre

Redacció
1 min
Joan Oller i Joan Francesc Marco

BarcelonaJoan Oller, director de L'Auditori de Barcelona durant els últims deu anys, serà el nou director general del Palau de la Música Catalana. Oller assumeix el càrrec després que el seu predecessor, Joan Llinares, anunciés que dimitia a principis de desembre. Joan Oller, de 43 anys, ha estat al capdavant de L'Auditori des del març del 2001. Anteriorment havia estat gerent de l'Orquestra Simfònica del Vallès i de l'Orquestra Simfònica de Castella i Lleó.

L'entrada de Llinares com a director del Palau de la Música va ser resultat de l'esclat del cas Millet. I l'elecció d'Oller com a director és una de les primeres decisions de la nova junta directiva de l'Orfeó Català, que encapçala la presidenta Mariona Carulla des del 25 de novembre. Llinares cessarà del seu càrrec el 31 de desembre, mentre que Oller s'incorporarà al Palau al febrer.

L'Auditori encara no ha comunicat qui assumirà la vacant deixada per Oller. Segons fonts d'aquesta entitat, abans d'anunciar qui serà el nou director general del consorci de L'Auditori i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, el primer pas serà decidir quin procés se seguirà per designar el successor d'Oller.

El president de L'Auditori, Jordi Martí, ha valorat "molt positivament" la incorporació de Joan Oller al Palau, i n'ha alabat "la professionalitat i experiència com a gestor".

stats