"Oh, Betty!": Joan Pera reviu Frank Spencer al Teatre Condal

L'actor estrena 'Alguns neixen estrellats', que s'inspira en la comèdia anglesa emesa a TV3

2 min
David Olivares i Joan Pera a 'Alguns neixen estrellats'

BarcelonaJoan Pera guarda un record nostàlgic de l'èxit de la sèrie N'hi ha que neixen estrellats, que es va emetre per TV3 a partir del 1985. "La recordo amb molta il·lusió. Els anglesos quan es posen a trencar coses, cremen cases!", exclama l'actor, que va posar la veu en català de Frank Spencer, el protagonista de la sèrie britànica. 35 anys més tard, Pera trasllada la malastrugança del protagonista a l'escenari amb Alguns neixen estrellats, un espectacle inspirat en aquella ficció i que es pot veure des d'aquest divendres al Teatre Condal. Dirigit per Enric Llort, el muntatge recupera alguns dels gags mítics de la sèrie encapçalats ara per Albert Ametller i Amargant, un home ingenu i entranyable que interpreta Pera. El seu contrincant en escena és l'actor David Olivares, que ja va treballar amb Pera a El fantasma de Canterville i que ara s'encarrega de donar vida a una munió de personatges amb els quals topa el protagonista.

Un capellà a qui gairebé se li crema l'església, un psicòleg massa modern i un empresari que busca treballadors per vendre eines a domicili patiran la mala sort del protagonista, a qui tot li surt del revés. "És un personatge molt proper, jo tan desgraciat no soc, però conec algú que és així segur", assenyala Pera, que en escena recupera el ja mític crit d'"Oh, Betty!" quan la seva actitud maldestra l'aboca a situacions còmiques i surrealistes. "Si el personatge està ben dibuixat, si la narrativa és bona, ja és un èxit. Tot és una meravella!", afegeix l'actor sobre el muntatge.

Un protagonista que treu de polleguera

David Olivares es posa a la pell de totes les persones que proven d'ajudar el protagonista, que busca feina, però ho acaben passant malament. "Interpreto personatges a qui l'Albert Amargant treu de polleguera. M'estic fent un expert en perdre els nervis!", explica Olivares, que també encarna la dona del protagonista –la Betty– i la sogra. L'espectacle beu de la sèrie britànica, però busca atreure un públic transversal, no només els fans de la producció. "És una comèdia que s'acaba de fer amb el públic. Hem d'estar molt alerta perquè anem construint l'escena amb el que passa a platea i les reaccions dels espectadors", subratlla Olivares.

Més enllà de la sèrie britànica, l'espectacle també evoca alguns dels personatges més universals de la comèdia, com ara Woddy Allen, Mister Bean i l'inspector Closseau. Alguns neixen estrellats arriba a Barcelona després d'haver fet una vintena de funcions en diferents teatres de Catalunya. 

stats