TEATRE
Cultura 26/07/2013

Joaquim Nadal presideix la nova fundació del festival Temporada Alta

L'entitat s'anomena La Ciutat Invisible i pretén ser un 'think tank' per acostar el sector públic i privat, un club d'espectadors i una font de recursos

Laura Serra
1 min

BarcelonaBitò Produccions, productora gironina responsable del Festival Temporada Alta, ha impulsat la creació d'una fundació. S'anomena La Ciutat Invisible i la presideix l'exconseller i professor de la Universitat de Girona Joaquim Nadal. Té tres objectius essencials: crear un club d'espectadors que serveixi per a connectar el festival i la ciutadania, fins i tot amb possibilitat de micromecenatge (El Club TA); crear un grup empresarial que es dediqui a captar recursos i divulgar el projecte (El Cercle TA); i impulsar un 'think tank' amb una quinzena de personalitats per debatre el futur de la sostenibilitat cultural.

Segons el director del festival Temporada Alta, el finançament de la cultura està en plena transició. La caiguda de les subvencions haurà de donar lloc a un altre model menys finançat públicament. Aquesta fàbrica d'idees es reunirà dos cops l'any i posarà les seves conclusions al servei de la societat. Estarà format per personalitats de tots els àmbits: els filòsofs Xavier Antic i Marina Garcés, els cuiners Josep i Joan Roca, l'economista Anna Birulés, el científic Enric Banda, els empresaris Agustí Codina, Francesc Fajula, Joaquim Coello, la periodista Mònica Terribas i Salvador Sunyer, entre d'altres, a més dels convidats en funció de cada tema de debat.

El patronat de la Fundació, que ja s'ha constituït i començarà a funcionar al setembre, està format per 5 membres de Bitò i 4 membres de la societat civil gironina, com el mateix Joaquim Nadal i els empresaris Agustí Codina, Manel Xifra i el cuiner Joan Roca.

stats