ARTS ESCÈNIQUES
Cultura 29/04/2019

Jordi Pesarrodona es torna a posar el nas de pallasso antirepressiu, en un escenari

Estrena l'espectacle 'Per nassos!', on relata els fets dels escorcolls del 20-S que el van fer viral

Ara
2 min
Jordi Pessarrodona es torna a posar el nas de pallasso... en un escenari

BarcelonaJordi Pesarrodona, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada (Bages), i pallasso de professió, es va fer viral quan, en els escorcolls de les conselleries catalanes el 20 de setembre del 2017, es va fer una foto amb un nas de pallasso al costat d'un guàrdia civil com a gest de protesta. El seguiment mediàtic es va allargar quan Pesarrodona va ser citat a declarar per un presumpte delicte de desobediència pels fets de l'1-O al jutjat d'instrucció número 2 de Manresa, del qual finalment va ser absolt.

Jordi Pesarrodona amb un nas vermell de pallasso al costat d'un guàrdia civil a la seu de Governació el passat 20 de desembre de 2017

Aquest divendres, el pallasso tornarà a posar-se el nas vermell en l'espectacle 'Per nassos!', fent equip amb la companyia Komiko Klun, on relata en clau d'humor la retrospectiva dels fets del 20-S que li han canviat la vida, i dels fets de l'1-O, on va ser colpejat pels agents de la Policia Nacional a l'Escola Joncadella. Es tracta d'un xou multidisciplinari amb monòlegs, cançons, dansa i projeccions que s'estrena al CAT Tradicionàrius de Gràcia. Pesarrodona hi actua amb els músics Josep Noguera a la guitarra i Ramon Elias al contrabaix, la ballarina Carme Fernández i la cantant Laura Pastor.

El pallasso vol portar el xou "arreu per demostrar que som un poble que sabem riure'ns de nosaltres mateixos i que ho fem amb molt de respecte per tothom, però sense deixar de denunciar uns fets claríssims", explica. I deixa clar que "l'única cosa que es demana és democràcia". L'espectacle engloba cançons com 'Serem delinqüents', que li va dedicar el grup manresà El Fugitiu, i 'País Petit' de Lluís Llach. Part dels diners de la recaptació aniran destinats a la caixa de resistència per als presos polítics i exiliats.

stats