Cultura 06/06/2014

Albert Monteys, sobre la censura d''El Jueves': "RBA ens ha dit que ja no podíem tocar mai més la Casa Reial en portada"

Els col·laboradors Albert Monteys i Manel Fontdevila, que ja han anunciat que deixen la revista, expliquen a Catalunya Ràdio que les "decisions" preses aquesta setmana "canviaran" 'El Jueves', que passarà a ser "una altra" revista"

Ara
1 min
Les portades de la discòrdia d''El Jueves'

BarcelonaLa Casa Reial ja no podrà tornar a ser tema de portada d''El Jueves' "mai més". Així ho han explicat aquest divendres els fins ara col·laboradors de la revista satírica en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', després que ahir es fes públic que el grup RBA ha censurat la portada prevista aquesta setmana amb el rei Joan Carles I i el príncep Felip de protagonistes. "RBA ens ha dit que ja no podíem tocar mai més la Casa Reial en portada", ha assegurat Monteys. Fontdevila ha afegit que les "decisions" preses aquesta setmana "canviaran" 'El Jueves', que passarà a ser "una altra" revista".

La censura de la portada ha provocat que un bon gruix de col·laboradors hagin decidir plegat, entre els quals Monteys i Fontdevila, dos dels històrics. Aquest últim ha subratllat que "és evident que ara 'El Jueves' haurà de buscar més dibuixants", alhora que ha remarcat que, per la seva part, la decisió de plegar ha estat "un salt en el buit", sense cap nou projecte imminent. "De moment ens interessava tancar aquesta carpeta", ha subratllat.

La portada censurada mostrava, sota el títol 'El rei abdica', un dibuix de Manel Fontdevila amb el rei traspassant al príncep una corona plena d'excrements. Preguntats sobre l'argument que els va donar RBA per retirar la portada, Monteys ha precisat que la consigna va ser que l'abdicació del rei "no era un tema tan important", i que "ara no tocava" situar aquests temes en portada, en un moment en què les vendes de la revista han baixat.

stats