Música
Cultura 22/06/2015

Kirill Petrenko serà el nou director de la Filharmònica de Berlín

El director rus substituirà el britànic Simon Rattle a partir del 2018

Efe
2 min
El director rus Kirill Petrenko / WILFRIED HOESL (REUTERS)

BerlínL'actual director general de l'Òpera de Baviera, el rus Kirill Petrenko, succeirà el britànic Simon Rattle al capdavant de la Filharmònica de Berlín a partir de 2018, segons ha informat aquest dilluns l'orquestra de la capital alemanya. "Estem molt satisfets de la decisió que ha pres l'orquestra", ha dit el director general de la Filharmònica , Martin Hoffmann. No obstant això, Petrenko no assumirà el seu càrrec a Berlín abans de 2018, quan s'acaba el seu contracte amb l'Òpera de Baviera.

La cúpula de l'orquestra, en l'acte en què ha anunciat la decisió, ha llegir un missatge de Petrenko agraint l'elecció. "Faré tot el que estigui al meu abast per ser un director digne d'aquesta orquestra", ha dit el director rus.

L'elecció de Petrenko es va concretar en una reunió el diumenge després que l'1 de maig la votació realitzada entre els 124 músics de l'orquestra no aconseguí un acord sobre el successor de Rattle. El fracàs del primer intent ha portat al fet que alguns mitjans suggereixin que la designació de Petrenko és una solució de compromís després que l'orquestra no pogués arribar a una decisió entre dos candidats.

"L'elecció de Kirill Petrenko ha sigut una elecció de cor", ha dit Hoffmann. El nom de Petrenko s'havia esmentat des del començament entre els candidats per succeir a Rattle, juntament amb el veneçolà Gustavo Dudamel i l'alemany Christian Thielemann, actualment al capdavant de la Staatskapelle de Dresden, i el director musical de la Staatsoper de Berlín, Daniel Barenboim.

Petrenko (Omsk, 1972) és una de les batutes més reconegudes actualment a Alemanya, no només pel seu treball en l'òpera muniquesa, sinó també per la direcció de 'L'Anell del Nibelung" en les dues últimes temporades del festival de Bayreuth.

A més, Petrenko havia sigut tres vegades director convidat a la Filharmònica de Berlín i, segons el representant dels músics al consell de l'orquestra, Peter Riegelbauer, s'havia guanyant el cor de molts. "Quan tenim un director convidat, normalment després analitzem l'experiència i discutim si hem de convidar-lo una altra vegada. En el cas de Kirill Petrenko no discutíem sobre si havíem de tornar a convidar-lo sinó sobre quan ho tornaríem a fer", ha explicar Riegelbauer.

stats