Cultura 10/11/2011

L'arquitecte Joan Busquets recull el Premi Erasmus 2011

El guardó, un dels més prestigiosos a nivell europeu, reconeix "la seva obra admirable i polifacètica en el camp de la planificació urbana"

Ara
1 min

BarcelonaL'arquitecte Joan Busquets va recollir ahir a la tarda al Palau Reial d'Amsterdam el premi Erasmus 2011. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va assistir a la cerimònia de lliurament. El premi és un dels més prestigiosos a nivell europeu i el concedeix anualment la Fundació Praemium Erasmianum a persones o institucions que hagin fet una contribució d'importància excepcional a la cultura a Europa

D'acord amb el veredicte del jurat del premi, l'arquitecte urbanista barceloní Joan Busquets ha estat guardonat "per la seva obra admirable i polifacètica en el camp de la planificació urbana". El jurat reconeix també l'enfocament social del seu treball: "L'anàlisi històrica de l'ús de l'espai urbà és el punt de partida de la seva reflexió sobre el futur de l'home, que viurà i treballarà a un entorn cada cop més densament poblat". El premi, dotat amb 150.000 euros, el concedeix anualment la Fundació Praemium Erasmianum a persones o institucions que hagin fet una contribució d'importància excepcional a la cultura a Europa. L'edició del Premi Erasmus 2011 s'ha centrat en "el disseny de l'espai públic a la ciutat".

El premi Erasmus ha reconegut des de 1958 les aportacions de personalitats rellevants en diversos àmbits, com ara: Robert Schuman, Jean Monnet, Jacques Delors o Mary Robinson en l'àmbit de la política; Vaclav Havel, Claudio Magris, Jean Piaget o Marguerite Yourcenar en els àmbits de pensament i lletres; Marc Chagall, Oskar Kokoschka o Henry Moore en arts plàstiques; Olivier Messiaen en l'àmbit de la música; Ingmar Bergman en cinema, o Hans Scharoun, Jean Prouvé o Renzo Piano també en l'àmbit de l'arquitectura.

stats