Arquitectura
Cultura 15/09/2017

L'arquitectura del projecte Planta es presenta a Chicago

L'estudi Ábalos + Sentkiewicz Arquitectos dissenyen l'edifici per a la Fundació Sorigué

Acn
1 min
Iñaki Ábalos i Renata Sentkiewicz de (AS+) al costat d'Anna Vallés, presidenta de Sorigué i impulsora del projecte Planta a Chicago

ChicagoL'estudi Ábalos + Sentkiewicz Arquitectos (AS+) són els responsables de desenvolupar la proposta arquitectònica del projecte Planta que s'ha presentat aquest divendres a la segona edició de la Biennal d'Arquitectura de Chicago. Planta és un projecte per a la creació artística contemporània i la innovació empresarial impulsat per Sorigué i la seva fundació, situat al complex industrial de l'empresa, a Balaguer.

L'edifici dissenyat per AS+, que compondrà l'espai central de Planta, és una ''màquina tèrmica'' que posa en relació el clima local i la matèria amb què es construeix per assolir una autonomia total. A banda d'aquest espai central, Planta inclou 'site-specifics' amb l'obra de grans artistes com William Kentridge, Bill Viola, Chiharu Shiota i Juan Muñoz, entre d'altres.

La proposta elaborada per AS+ és un conjunt edificat i paisatgístic que els arquitectes defineixen com ''un observatori privilegiat dels processos de transformació material i humana del territori, un mirador dels diferents paisatges generats que sorgeix com a centre d'interpretació d'aquests processos i, per descomptat, un espai amb una col·lecció d'art excepcional''.

Aquesta construcció s'adapta a l'entorn del complex industrial en actiu de Sorigué, a Balaguer, i es converteix, d'aquesta manera, en una peça més del paisatge, a més d'un observatori de tots els processos que hi tenen lloc.

stats