Cultura 13/12/2017

L'escriptora feminista Virginie Despentes i la directora Carla Simón, primeres confirmacions del Primera Persona

El festival reuneix creadors que basen la seva obra en la pròpia experiència vital

Ara
2 min
Carla Simón i Laia Artigas

BarcelonaL'escriptora francesa Virginie Despentes (Nancy, 1969) és una de les veus més insubornables del feminisme. Ha tingut una vida intensa: va ser prostituta i punk, va ser ingressada en un centre psiquiàtric, va patir una violació i ha experimentat amb tot tipus de substàncies. Autora de 'Fóllame', publicada per Mondadori el 2001 i que ha tingut la seva versió cinematogràfica dirigida per la mateixa Despentes, i 'Teoría King Kong', és una de les convidades del festival Primera Persona, dirigit per Kiko Amat i Miqui Otero, que se celebrarà al CCCB l'11 i 12 de maig. Al mes de gener L'Altra Editorial publicarà la seva trilogia 'Vernon Subutex'.

Una altra autora que es podrà escoltar al festival que reuneix creadors que basen la seva obra en la pròpia experiència vital és Vivian Gornik (Nova York, 1935). Gornik és autora de diversos llibres, entre els quals hi ha les dues memòries 'Vincles ferotges' i 'La dona singular i la ciutat' (L'Altra Editorial, 2017), i la biografia de la feminista revolucionària 'Emma Goldman. Revolution as a way of life' [Emma Goldman. Revolució com a forma de vida], Yale University Press, 2013. Aquest any Gornik es va endur el premi a millor llibre de ficció que atorga el Gremi de Llibreters de Madrid per 'Apegos feroces' (Sexto Piso, 2017).

La mala feminista

L'escriptora i editora Roxane Gay (Nebraska, 1974) és una de les altres convidades que s'ha fet famosa pels seus textos sobre temes de raça, gènere, identitat i sexualitat a 'The New York Times'. A 'Mala feminista' (Capitán Swing, 2016) assegurava que no complia a la perfecció els requisits del moviment feminista.

L'actriu Elena Martín (Barcelona, 1992) i la cineasta Carla Simón (Barcelona, 1986) conversaran al festival. Martín es va donar a conèixer amb 'Les amigues de l'Àgata' i va dirigir 'Júlia ist', on ella mateixa interpreta una jove que se'n va d'Erasmus a Berlín. Simón, per la seva banda, és la directora d''Estiu 1993', on explica les vacances d'una nena que acaba de perdre la seva mare i que s'haurà d'adaptar a una nova família. El film va guanyar, entre altres guardons, el gran premi del jurat internacional al Festival de Berlín, i ha estat seleccionat com a candidat final per als Oscars 2018.

stats