ARTS ESCÈNIQUES
Cultura 03/05/2019

Litterarum homenatjarà Teresa Pàmies i Joan Brossa pel seu centenari

La fira d'espectacles literaris de Móra d'Ebre programa una quarantena d'actuacions

Acn
2 min
Clarart en l'actuació 'Tan petita i ja saps' sobre versos de Maria Mercè Marçal en l'edició de l'any passat

Móra d'EbreLa nova edició de la fira d'espectacles literaris de Catalunya, el Litterarum de Móra d'Ebre, ha escollit Teresa Pàmies i Joan Brossa com a caps de cartell, que aquest any compleixen el centenari del seu naixement. El festival, que es farà entre el 30 de maig i el 2 de juny, donarà especial protagonisme a l'escriptora amb un concert dels Big Mama i al dramaturg i artista plàstic amb l'espectacle 'Brossabadat', de la companyia Màgia Diver.

La dotzena edició del festival celebrarà el Premi Nacional de cultura que acaba de rebre amb un programa format per una quarantena d'espectacles de música, teatre i màgia, vinculats a la literatura catalana i per a tots els públics. Les actuacions programades s'inspiren en obres de grans noms de les lletres catalanes com Prudenci Bertrana, Maria Aurèlia Capmany, Manuel de Pedrolo, Pere Calders, Vicent Andrés Estellés, Enric Casasses, Joan Salvat-Papasseit, Maria-Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Josep Carner i Joan Maragall.

La banda de blues Big Mama homenatjà l'escriptora Teresa Pàmies amb l'espectacle 'Teresa Pàmies, la llengua com a ofici', una conferència-concert amb deu cançons. Els actors Albert Estengre i Mercè Boher hi presentaran 'La vida escrita', un espectacle de petit format que repassa la vida de l'escriptora des del teatre, les cançons i les lectures. Per als més petits, la rondallaire Berta del Poblet interpretarà 'Hola, soc la Teresa', una escenificació teatralitzada de la seva biografia. D'altra banda, la companyia Màgia Diver presentarà 'Brossabadat', una obra que barreja màgia i lectura, llibres i fantasia a través de contes i rondalles de Joan Brossa.

També destaca el concert del cantautor valencià Pau Alabajos, que interpretarà el disc 'Ciutat a cau d'orella', amb poemes musicats de Vicent Andrés Estellés. La poeta Dolors Miquel i el músic Marc Egea presentaran 'Un cor de carn', un recital de poesia medieval catalana d'autors com Ramon Llull, Ausiàs March, Pere Torroella i Jordi de Sant Jordi.

stats