Art
Cultura 16/07/2015

'Llenguatge': l'última mostra del cicle d'exposicions comissariat per Enrique Juncosa al CaixaForum

Aplega les obres de diferents artistes minimalistes com Donald Judd, Agnes Martin o Giovanni Anselmo, que busquen incidir en les qüestions formals de l'art

Acn
1 min
'Senza titolo', obra de Giovanni Anselmo de 1986, al CaixaFòrum/AARCHIVIO ANSELMO/ACN

BarcelonaCaixaForum ha presentat la mostra 'Llenguatge', l'última del cicle de tres exposicions comissariades per Enrique Juncosa. A través d'obres de la col·lecció d'art contemporani de l'Obra Social 'La Caixa', el cicle 'Tres narratives' recull una mirada diferent sobre la història de l'art recent i planteja canviar el relat cronològic habitual per tal d'apropar-se a la creació actual. Les tres exposicions s'han estrucurat a partir de conceptes que uneixen l'obra d'artistes contemporanis: 'Participació', 'Memòria', i ara, 'Llenguatge'.

Aquesta tercera i última exposició del cicle aplega diferents artistes d'herència minimalistes que busquen incidir en qüestions formals: Donald Judd, Agnes Martin, Giovanni Anselmo, Bruce Nauman, Juan Uslé, Xavier Grau, Peter Halley, Jonathan Lasker, Tony Cragg, Richard Deacon, Andreas Gursky i Hiroshi Sugimoto. L'exposició inclou també la primera performance a Espanya de l'artista Tino Sehgal, 'This you', en què una cantant interactua amb els espectadors durant la mostra.

stats