Llibres
Cultura 01/04/2021

El llibre de la mitologia grega com ningú te l'ha explicat, amb l’ARA

'Mites', editat per Ara Llibres, es pot aconseguir del 3 al 16 d'abril per 21,90 € a la botiga web del diari

1 min
Portada del llibre "Mites"

Quants mites grecs coneixes? La major part de catalans anem peix quant al coneixement –si més no, pel que fa als detalls– d’aquestes llegendes que ens diuen moltes coses dels nostres valors i de les arrels de la nostra cultura.

Els mites grecs són explicats de manera molt precisa i amena, i amb unes quantes dosis d’humor, a Mites, un llibre escrit pel londinenc Stephen Fry, popular actor, divulgador apassionat i una font inexhaurible de coneixement. “Els grecs van ser el primer poble que va fer narratives coherents –una literatura, fins i tot– amb els seus déus, monstres i herois”, diu Fry. “Van crear déus a la seva imatge: bel·licosos, però creatius; savis, però ferotges; amorosos, però gelosos; tendres, però brutals; compassius, però amb set de venjança”.

Si llegiu Mites veureu de seguida que encara avui, ben entrat el segle XXI, la mitologia grega continua ben present –és font d’inspiració de molts artistes–, que d’intel·lectual o acadèmica no en té res, i que és addictiva, entretinguda i accessible. I sorprenentment humana. Mites, editat per Ara Llibres, es pot aconseguir del 3 al 16 d'abril per 21,90 € en aquest enllaç.

stats