CINEMA
Cultura 27/12/2012

'Lo imposible' i 'Les aventures de Tadeu Jones' han arrasat a taquilla el 2012

Aquestes dues pel·lícules s'han endut 6 de cada 10 espectadors que han comprat entrades als cinemes el 2012

Efe
1 min
Ewan McGregor a 'Lo imposible'

MadridLes pel·lícules 'Lo imposible' i 'Les aventures de Tadeu Jones' han fet història a Espanya en convertir-se en les més taquilleres de la història en les seves respectives categories.

'Lo imposible' ha sigut la pel·lícula més taquillera de la història, amb gairebé 6 milions d'espectadors i 41 milions d'euros de recaptació. Desbanca, així, el 'Titanic' de James Cameron (1997). La pel·lícula de J.A. Bayona ha començat el seu camí a Hollywood, i a Tailàndia, un dels països afectats pel tsunami, també s'ha situat número 1.

'Les aventures de Tadeu Jones' ha aconseguit 2,7 milions d'espectadors i ha recaptat 18 milions d'euros. És la pel·lícula d'animació més taquillera del cinema espanyol i la segona més vista de l'any a l'Estat.

Aquestes dues pel·lícules s'han endut 6 de cada 10 espectadors de cinema el 2012, si es compten les entrades venudes. Sumen 58,8 milions i 7,8 milions d'espectadors, respectivament, un rècord per a una mateixa productora, ja que Telecinco Cinema, filial cinematogràfica de Mediaset España, està darrere de les dues cintes.

Telecinco Cinema prepara deu projectes per als pròxims dos anys. El primer és 'Séptimo', de Patxi Amezcua, amb Ricardo Darín i Belén Rueda. També tenen prevista la propera pel·lícula d'Enrique Urbizu i els 'thrillers' 'El niño', de Daniel Monzón, amb Luis Tosar al repartiment, 'Way Down' i 'Air Cocaine', de Jorge Sánchez Cabezudo, entre d'altres.

stats