ART
Cultura 21/07/2011

Mor el pintor britànic Lucian Freud als 88 anys

Conegut per retratar i despullar els seus amics en quadres hiperrealistes, el nét del creador de la psicoanàlisi, Sigmund Freud, va morir a casa seva a Londres dimecres a la nit

Redacció
1 min
Lucian Freud

BarcelonaEl pintor britànic Lucian Freud, conegut pels retrats carnosos i poc afavoridors que el van convertir en un dels artistes contemporanis més cotitzats, ha mort d'una malaltia als 88 anys.

Un portaveu del seu galerista a Nova York ha avançat avui que el nét del creador de la psicoanàlisi, Sigmund Freud, i germà del showman britànic Clement Freud, va morir la nit de dimecres a la seva casa de Londres.

Freud era conegut sobretot pels seus nus. El 2008 va aconseguir vendre un dels seus retrats pel preu més alt d'un pintor viu en subhasta.

En quadres com Dona amb Roses (1947-48) o bé Dona amb un gos blanc (1951-52), l'artista va posar de relleu un retrat que s'allunyava de la tradició romàntica europea. Gent ordinària, sovint els seus coneguts o amics íntims, eren els protagonistes de la seva pintura. El també pintor Francis Bacon, amic íntim de Freud, va passar pels seus traços, com ell mateix en un retrat que es va plasmar trenta anys enrere.

Lucian Freud va néixer a Berlín el 1922 i amb el temps es va convertir en un dels mestres del retrat.

El diari The New York Times repassa en profunditat la seva obra i biografia.

stats