CRÍTICA DE CINEMA
Cultura 30/05/2019

Mads Mikkelsen intenta sobreviure perdut al pol Nord

L'actor danès protagonitza una de les millors pel·lícules de supervivència dels últims anys

Eulàlia Iglesias
1 min
Mads Mikkelsen intenta sobreviure perdut al Pol Nord

BarcelonaDirecció: Joe Penna. Guió: Joe Penna i Ryan Morrison.

98 min. Islàndia. Amb Mads Mikkelsen i Maria Thelma Smáradóttir.

Juntament amb 'Cuando todo está perdido', 'Ártico' és una de les millors pel·lícules de supervivència dels últims anys. El músic, 'youtuber' i director d’origen brasiler Joe Penna debuta en el llargmetratge amb aquest 'thriller' dramàtic al voltant de l'Overgard (Mads Mikkelsen), un home perdut al pol Nord que intenta sobreviure als elements. En aquest tipus de pel·lícules la naturalesa recobra aquella qualitat romàntica que la presenta en tota la seva omnipotència indòmita, bella i perillosa, i l’Àrtic és un context insuperable en aquest sentit.

Mads Mikkelsen traspua carisma en el rol de supervivent modèlic que encarna una mena de reducte de la civilització. És l’home capaç de conciliar estoïcisme, disciplina i aplicació pràctica del saber en aquest procés de renegociació amb l’entorn natural en què li va la vida. Penna sap mantenir la tensió al voltant de com se’n sortirà el protagonista mentre convoca els girs habituals en aquest tipus de narrativa (l’esperança estroncada, l’amenaça inesperada, l’esgotament de recursos, la cursa contrarellotge, el sant tornem-hi...)

L’aparició d’un altre personatge afegeix un element que atorga a 'Ártico' una dimensió més profunda. L'Overgard haurà de confrontar en un moment concret un gran dilema: ¿té sentit la supervivència física si comporta una renúncia ètica? I d’aquesta manera 'Ártico' es converteix també en un molt bon film sobre la supervivència moral.

stats