LITERATURA
Cultura 28/06/2019

Montse Barderi guanya el premi Prudenci Bertrana de novel·la

Ramon Cardona, Ferran Sáez i Lluís Prats també han estat premiats en les modalitats de poesia, assaig i juvenil

Ara
2 min
Montse Barderi guanya el premi Prudenci Bertrana de novel·la

BarcelonaLa filòsofa i escriptora Montse Barderi s'ha emportat el 52è premi Prudenci Bertrana de novel·la. Grup 62 ha publicat aquest divendres el nom de la guanyadora que ha seduït el jurat, format per Xavier Cortadellas, Gemma Lienas, Care Santos, Albert Villaró i Glòria Gasch, amb 'La memòria de l'aigua', una obra que parla del destí de tres generacions de dones que reivindiquen el seu lloc al món.

L'obra de Barderi, presentada sota el pseudònim Lina Humbert, és una de les quatre premiades dins les categories que formen els Premis Literaris de Girona. Ramon Cardona Collell s'ha endut el 42è premi Miquel de Palol de poesia amb el poemari 'Tocat i enfonsat', una obra que uneix un conjunt de referències culturals com la pintura europea i el món grec juntament amn referències a la natura més salvatge, mentre que el 40è premi Carles Rahola d'assaig ha sigut per a Ferran Sáez Mateu amb el seu dietari filosòfic 'La vida aèria'. Dins la modalitat de literatura juvenil, la novel·la 'Kambirí di Lampedusa', de Lluís Prats, s'ha endut el 34è premi Ramon Muntaner amb una obra que parla de la història d'una nena acabada de néixer rescatada d'una pastera i adoptada per un metge a l'illa italiana de Lampedusa.

El premi aconseguit per 'La memòria de l'aigua' està dotat amb 30.000 euros i l'obra arribarà a les llibreries el 18 de setembre, igual que les altres obres premiades.

Els Premis Literaris de Girona, convocats per la Fundació Prudenci Bertrana, celebraran la Nit Literària dels Premis Prudenci Bertrana el 17 de setembre a l'Auditori de Girona. Aquest dia també es donaran el premi Lletra a la millor iniciativa digital de literatura catalana i el premi Cerverí a la millor lletra de cançó en català, que s'atorga per votació popular.

stats