Cultura 27/02/2012

Meryl Streep aconsegueix el tercer Oscar de la seva carrera després de 30 anys

L'actriu nordamericana s'ha imposat a Glenn Close, Viola Davis, Rooney Maara i Michelle Williams amb la interpretació de Margaret Tacher a 'La dama de hierro'

Ara
2 min

BarcelonaEl primer va ser 'Kramer contra Kramer' (1979), i després, 'La decisió de la Sophie' (1982). Trenta anys després, i amb un total de disset nominacions al llarg de la seva carrera, Meryl Streep s'ha endut el tercer Oscar, el segon com a millor actriu principal per la seva interpretació de l'ex-primera ministra britànica Margaret Tacher a 'La dama de hierro'. Streep iguala els registres d'Ingrid Bergman, Jack Nicholson i Walter Brennan, superats només per Katharine Hepburn, amb quatre estatuetes.

L'actriu nord-americana s'ha imposat a Glenn Close per 'Albert Noobs', a Viola Davis per 'Criadas y señoras', a Rooney Mara per la primera part de la trilogia 'Millenium' (versió americana) i a Michelle Williams per 'A week with Marilyn'.
 Streep ha superat els pronòstics igualats que atorgaven les mateixes probabilitats a Viola Davis.

"Vull aprofitar aquesta ocasió perquè sé que no tornaré a ser aquí. Dono les gràcies per aquesta carrera tan increïble que he tingut", ha dit Streep, emocionada, en recollir l'estatueta.

Les anteriors nominacions com a millor actriu principal les va aconseguir per les interpretacions a 'La dona del tinent francès' (1981), 'La decisió de la Sophie' (1982), 'Silkwood' (1983), 'Memòries d'Àfrica' (1985), 'Ironweed' (1987), 'Un grito en la oscuridad' (1988), 'Postals des de Hollywood' (1990), 'Els ponts de Madison' (1995), 'Cosas que importan' (1998), 'Música del corazón' (1999), 'El diable es vesteix de Prada' (2006), 'La duda' (2008) i 'Julie & Julia' (2009).
 La resta de nominacions van ser com a millor actriu de repartiment per 'El cazador' (1978), 'Kramer contra Kramer' (1979) i 'Adaptation' (2002).

Streep encarna a "La dama de hierro" Margaret Thatcher, la primera dona a entrar a Downing Street com a primera ministra britànica, un càrrec que va ostentar durant més d'onze anys. 

La cinta, dirigida per Phyllida Lloyd i amb guió d'Abi Morgan, arrenca amb una Thatcher gran i amb demència senil que recorda, mentre parla amb el seu inseparable marit mort, els capítols més importants de la seva carrera política.

El daurat, el color de la sort

Brilla a les estatuetes i queda palès que també és el color de la sort per a Meryl Streep. Els vestits de les estrelles són un dels màxims atractius de la gala dels Oscars per als menys cinèfils, i mereixen les anàlisis acurades dels millors estilistes. Per a molts, doncs, no ha passat desapercebut que per a aquest diumenge Streep va escollir el daurat, el mateix color amb el qual va pujar a l'escenari el 1983 per recollir l'Oscar a la millor actriu principal per a la interpretació a "La decisió de la Sophie".

stats