Cultura 27/06/2019

El ministeri de Cultura promet millorar la seva aportació als museus catalans a partir del 2020

El ministre José Guirao afirma a Barcelona que "farà un esforç" per apujar el finançament de l'Estat en institucions com la Fundació Joan Miró, la Fundació Antoni Tàpies i el Museu Nacional d'Art de Catalunya

Antoni Ribas
2 min
El director de la Fundació Joan Miró, Marko Daniel (esquerra) i el ministre de Cultura José Guirao a la Fundació Joan Miró aquest dijous

BarcelonaDesprés d'assistir dimecres a la nit a la inauguració del Festival Grec, el ministre de Cultura, José Guirao, ha culminat el seu viatge a Barcelona amb una visita a la Fundació Joan Miró. Durant la compareixença davant els mitjans posteriors, Guirao ha avançat que "farà un esforç per augmentar el finançament que aporta el ministeri" tant a la Fundació Joan Miró, on ara fan una aportació de 90.000 euros, com a altres institucions com la Fundació Antoni Tàpies i el Museu Nacional d'Art de Catalunya. José Guirao no ha concretat l'augment en les aportacions perquè dependrà dels pressupostos generals de l'Estat de l'any 2020, ja que els d'enguany estan prorrogats i troba "improbable" que la millora es pugui portar a terme en els pròxims mesos.

La Fundació Joan Miró era l'únic gran museu barceloní que Guirao encara no havia visitat. El ministre volia conèixer de primera mà la "situació de funcionament", malgrat que ha dit que no ha parlat dels acomiadaments que es van produir a la fundació al gener durant la reunió que ha tingut amb el director, Marko Daniel, i la presidenta de la fundació, Sara Puig. També volia conèixer els plans per a la celebració del 50è aniversari de la fundació el 2025.

Reprendre la llista de greuges de la consellera Laura Borràs

José Guirao es va reunir amb l'anterior consellera de Cultura, Laurà Borràs, al novembre a Madrid. En aquella reunió van començar a abordar una llista de greuges que Borràs li havia fet arribar prèviament. Durant aquesta nova visita a Barcelona, José Guirao ha explicat que va parlar amb la successora de Laura Borràs, Mariàngela Villalonga, durant la inauguració del Grec, de que reprendran les demandes de la Generalitat quan s'hagi constituït el nou govern de l'Estat. Una de les qüestions que sí que van desencallar va ser la futura Biblioteca Provincial de Barcelona, però en queden pendents altres com el retorn dels 'papers de Salamanca'; la recuperació de la taxa de l'audiovisual, suspesa després d'un recurs del govern del PP, i les pintures murals de Sixena.

stats