Art
Cultura 25/11/2014

Joan Miró viatja fins al Royal College of Art de Londres

El 'Tapís de Tarragona' serà la peça estrella de l'exposició, els beneficis de la qual aniran destinats a la Creu Roja, i on també es mostraran obres de Javier Mariscal, Josep Guinovart, Rosa Serra i Antoni Clavé

Efe
1 min
El 'Tapís de Tarragona', de Miró / ROYAL COLLAGE OF ART

LondresEl 'Tapís de Tarragona', una de les obres més simbòliques de l'artista Joan Miró, viatjarà fins a Londres juntament amb altres obres seves i d'artistes com Antoni Tàpies, Miquel Barceló, Javier Mariscal, Josep Guinovart, Rosa Serra, Antoni Clavé, Josep María Subirachs, Josep Niebla i Joan Hernández Pijuán a l'exposició 'The Miró Tapestry & Catalan Red Cross', organitzada al Royal College of Art de Londres, els beneficis de la qual aniran destinats a la Creu Roja.

La mostra, que comença aquest dimarts i es podrà veure fins el 6 de desembre, acollirà l'obra de tapís més icònica de Miró, amb una història que comença el 1966 quan el metge que va curar la seva filla després d'un accident de tren, Rafael Orozco, va renunciar als seus honoraris a canvi d'un quadre de Miró. L'artista li va enviar una pintura a l'Hospital de la Creu Roja de Tarragona, avui desaparegut. Aquest projecte es convertiria en l'esbós del seu primer tapís. Josep Royo va rebre l'encàrrec, en aquell moment un jove artista que havia contribuït a la renovació de la Fàbrica de Tapissos Aymat de Sant Cugat del Vallès.

"És la primera vegada que el tapís de Miró surt de Tarragona. Mai s'havia exposat a fora i curiosament ha estat fora del país", ha dit Josep Marquès, el president de la Creu Roja a Catalunya. L'obra viatjarà des del Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona fins a Londres, acompanyada de 'Gràcies / Gracias', un quadre que també es va cedir a la Creu Roja en agraïment a l'atenció de l'equip de metges.

stats