Humor cinèfil
Cultura 17/07/2021

"Moderna, Pfizer, Janssen i AstraZeneca": el mem de Timothée, Wes, Tilda i Bill

L'humor reinterpreta les fotografies de la presentació de la pel·lícula 'La crónica francesa' al Festival de Canes

2 min
Timothee Chalamet, Wes Anderson, Tilda Swinton i Bill Murray al Festival de Cinema de Canes 2021

BarcelonaD'esquerra a dreta: Timothée Chalamet, Wes Anderson, Tilda Swinton i Bill Murray. El lloc: el Festival de Canes 2021, el 13 de juliol, un dia després de la presentació de La crónica francesa, la nova pel·lícula dirigida per Wes Anderson. L'acompanyen dos actors i una actriu en representació de l'amplíssim repartiment del film. Fins aquí res d'excepcional, tret de la posada en escena de tot plegat, amb cadascú fill d'una estètica diferent, gairebé d'un estil de vida diferent. I aquesta peculiaritat va fer que les fotografies d'aquella sessió comencessin a córrer per les xarxes fins a esdevenir un mem a Twitter.

En comptes de Timothée, Wes, Tilda i Bill, diferents tuitaires ofereixen la seva seqüència. Per exemple, el compositor Joan Magrané en proposa dues: "Garreta, Toldrà, Gerhard i Nani Valls" i una altra amb les òperes de Wagner "Rheingold, Walküre, Siegfried i Götterdämmerung". Un altre compositor, Julio César Palacio, hi troba un paral·lelisme pandèmic: "Moderna, Pfizer, Janssen i AstraZeneca".

La fotografia és vàlida per a qualsevol àmbit, com l'universitari: "UB, Pompeu, Blanquerna, UAB", diu Àlex Cubero. El periodístic: "NYMag, The Atlantic, The New Yorker, Harper's", segons Robinson Meyer, de la revista The Atlantic, i "Cinc anys de periodista, deu anys de periodista, quinze anys de periodista, vint anys de periodista", deixa anar Jon Christian, editor de Futurism. El de l'administració pública: "El de pla d'ocupació, el cap de premsa, la secretària de l'alcalde i el que es jubila", diu Loli Muñoz Arroyo. El teatral: "Tantarantana, TNC, Lliure i Sala Beckett", sentencia l'actor i gestor cultural Jaume Forés. El poètic: "Ferrater, Riba, Foix, Carner", declama l'escriptor Joan Todó. I l'estupefaent: "Speed, cocaïna, èxtasi i licor cafè", suggereix el crític de còmics Daniel Ausente.

D'altres s'ho miren des de la geopolítica estètica escandinava, i amb prou mala llet, com Ólafur Waage: "Islàndia, Noruega, Suècia i Dinamarca". I l'escriptor Erik Tanouye és un dels que ha anat més enllà del mem i ha volgut mirar la foto com un homenatge a David Bowie.

I sempre que l'humor pren la paraula, els camins porten a llocs inesperats, que és el que fa el compte de Twitter Humor Difícil canviant la foto de Canes per una de quatre presidents espanyols...

stats