CINEMA
Cultura 04/04/2013

Mor Roger Ebert, el crític de cinema més popular dels Estats Units

Va ser el primer periodista a guanyar un premi Pulitzer per crítica de cinema. Els seus 'polzes amunt' i 'polzes avall' a la televisió eren les crítiques més temudes i celebrades del cinema

Ara
1 min
Roger Ebert / GETTY

BarcelonaEl llegendari crític de cinema, el més popular i influent de la seva època als Estats Units, Roger Ebert, ha mort als 70 anys. Dimarts al seu blog ja va anunciar que lluitava de nou contra el càncer i per tant endarreriria el seu nou web recopilant totes les crítiques per al 'Chicago Sun-Times' i un nou llibre que tenia entre mans, després de les seves memòries, 'Life Itself' (2011), que Martin Scorsese i Steve Zaillian volen produir en un documental. També havia anunciat que es retirava de crític: havia signat al 'Sun-Times' des del 1967.

Ebert, però, es va convertir en el crític més popular pel programa de crítica de televisió on apareixia amb Gene Siskel. Va estar 23 anys en antena. Els seus 'polzes amunt' i 'polzes avall' eren les crítiques més temudes i celebrades de Hollywood, i defensades pel públic. Després de la mort de Siskel, va fer equip amb Richard Roeper. Ebert va deixar d'aparèixer-hi el 2006 pels seus problemes de salut.

El 1975 es va convertir en el primer crític de cinema a guanyar un premi Pulitzer de periodisme, i el 2005 va ser el primer crític a tenir una estrella al Passeig de la Fama de Hollywood.

stats