Cultura 13/10/2021

Mortadel·lo i Filemó tenen una nova missió: posar fi al canvi climàtic

Demà apareix a les llibreries una nova historieta d'Ibáñez

Ara
1 min
Portada del còmic 'Mortadelo y Filemón: el cambio climático'.

BarcelonaEls cèlebres agents de la T.I.A Mortadel·lo i Filemó s'embarquen en una nova aventura: visitar les poblacions més recòndites de l'Estat i investigar com el canvi climàtic les està afectant. Ho faran amb l'ajuda del professor Bacteri, que els proposarà solucions rocambolesques. Aquesta nova història d'Íbáñez, El cambio climático, és la número 211 de la col·lecció Magos del Humor, nascuda l'any 1984.

Durant les seves expedicions, el duo experimentarà tota mena de situacions de les quals es deriva que hi haurà desastres inevitables si no es posa fi al canvi climàtic, com ara la destrucció de campanars a causa del vent o la substitució de l'AVE per cotxes ultrapropulsats per tornados. O que el Pare Noel porti bermudes florejades. El llibre sortirà el 14 d'octubre, uns dies abans del Dia Mundial Contra el Canvi Climàtic.

Vinyeta de 'Mortadelo y Filemón: el cambio climático'.

El creador de la saga, Francisco Ibáñez, torna amb una nova historieta dels seus fills intrèpids, que fa seixanta anys que l'acompanyen i formen part del seu univers creatiu. Des dels 21 anys que el dibuixant està en actiu, i ara que en té 85 continua treballant, encara que reconeix en una entrevista a l'editorial Bruguera que "la mà ja no va com abans", "la producció serà inferior però la quantitat d'hores de feina, les mateixes".

stats