Cultura 05/07/2019

Els muntadors d'escenaris de la Fira convoquen una vaga coincidint amb el Sónar

Els treballadors contractats per l'empresa UTE Rigging protesten contra la precarització laboral

Xavier Cervantes
2 min
25 anys de Sónar en 10 moments inoblidables

BarcelonaEls muntadors d''escenaris que operen a Fira de Barcelona han convocat una vaga entre els dies 11 i 20 de juliol que coincideix amb el període de preparació de les instal·lacions del Sónar, que se celebra tant a la Fira Montjuïc com a la Fira Gran Via 2. Tanmateix, fonts del festival expliquen que confien que "el festival es desenvoluparà amb absoluta normalitat".

Els anomenats 'riggers', professionals especialitzats encarregats del muntatge dels escenaris, convoquen la vaga com a mesura de protesta perquè Fira de Barcelona ha tret a licitació el servei de 'rigging' "sense incorporar al nou plec els requisits legals corresponents a la subrogació dels treballadors que actualment desenvolupen aquestes tasques per part de l'empresa que es faci càrrec de la contracta, cosa que posa en evident perill la continuïtat de la seva relació laboral", tal com explica Quim Español, advocat del Col·lectiu Ronda que assessora el treballadors.

Els 'riggers' que operen a Fira Barcelona estan contractats per l'empresa UTE Rigging i consideren que el que pretén Fira Barcelona és desprendre's d'un grup de treballadors que són "els únics dedicats a aquesta activitat que han aconseguit laboralitzar la seva relació amb l'empresa i negociar un conveni col·lectiu, en vigor des de principis de 2018, mentre que una part significativa dels 'riggers' a la resta de l'Estat treballen com a falsos autònoms".

Segons un portaveu dels vaguistes, es posa en qüestió la seva continuïtat "en la primera ocasió que els treballadors del 'rigging' s'uneixen i aconsegueixen que es reconegui que la seva relació és de caràcter laboral i negocien un conveni col·lectiu. Sembla ser que no hi havia cap problema per mantenir-nos als nostres llocs de treball mentre fóssim falsos autònoms, però com a treballadors per compte d'altri de les empreses concessionàries ja no interessem. Aquesta imposició de la precarietat que fa una empresa pública a l'hora de licitar un servei és intolerable", explica.

Els vaguistes han convocat una roda de premsa el 10 de juliol per confirmar la paralització de les tasques de muntatge dels escenaris del Sónar i presentar les mobilitzacions previstes.

stats