Música

Fita històrica: Coldplay anuncia un quart concert a l'Estadi Olímpic

El dia que s'obria la venda dels tres concerts anunciats, s'hi suma una nova cita a Barcelona, que és l'única parada a l'Estat

ARA
2 min
Concert de Coldplay a Barcelona

BarcelonaAquest dijous la productora Live Nation ha obert la venda d'entrades per als concerts de Coldplay a Barcelona els dies 24 i 25 de maig del 2023 i també la tercera cita que es va anunciar tot just ahir, per al 27 de maig, també a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Doncs aquest mateix matí la venda ha estat tan "espectacular" que hi han afegit una quarta i última cita el diumenge 28 de maig (que, per cert, coincidirà amb les eleccions municipals).

L'aforament de l'estadi és de 55.000 espectadors, i això vol dir que esperen més de 200.000 fans, en els que seran els únics concerts del grup britànic a l'Estat. Coldplay està immers en la gira del disc Music of the spheres, que va sortir l'octubre del 2021, i està tenint una gran repercussió internacional. Des del 2016 que el grup de Chris Martin no actuava a Barcelona, quan van reunir 110.000 persones en els dos concerts a l'Olímpic.

Els preus de les entrades van dels 56,50 euros als 170 euros, però en les entrades VIP arriben fins als 550 euros.

La fita de quatre cites seguides a l'Estadi Olímpic és insòlita. Aquest any han actuat a l'Estadi Olímpic Iron Maiden i Red Hot Chili Peppers, amb 50.000 espectadors cadascun. Rosalía ha omplert dos Palaus Sant Jordi (34.000 espectadors). Bruce Springsteen també vindrà el 2023 i oferirà dos concerts a l'Olímpic. Però més enllà d'aquests doblets, ens hem de remetre a les xifres musicals dels grans festivals musicals: ni el Primavera Sound 2022, amb dos caps de setmana de desenes de concerts durant tres dies, hauran atret tant públic com el que espera Coldplay.

La nova gira de Coldplay va arrencar a Costa Rica al març i el grup ha voltat des d'aleshores per l'Amèrica Llatina i els Estats Units i més recentment van aterrar a Londres, amb una sèrie de concerts a Wembley. La banda està fent una gira extensiva amb moltes dates seguides: quatre concerts a Milà, Amsterdam, Manchester i Göteborg, però també deu concerts a Buenos Aires, sis a São Paulo i quatre a Santiago de Xile. Segons han explicat, és una gira que intenta ser el mínim de contaminant, i tot el xou es genera amb energies renovables.

stats