Cultura Música 16/12/2022

Concert de Nadal solidari de la Simfònica del Vallès amb els grans èxits del pop

La Fundació Hestia i el diari ARA organitzen l'espectacle a L'Auditori de Barcelona

ARA
2 min
L'Orquestra Simfònica del Vallès

BarcelonaUn concert de música clàssica, solidari i popular. Aquesta és la proposta de la Fundació Hestia i l'ARA per al 21 de desembre a L’Auditori de Barcelona, on l'Orquestra Simfònica del Vallès interpretarà un repertori especial per a l'ocasió de versions simfòniques de grans èxits del pop i del rock. "És una experiència nova que no hem fet mai, però la Simfònica del Vallès és pionera a dir que sí a tota mena de propostes –assegura Rubén Gimeno, director del concert–. A més, sempre parlem amb els músics de la importància d’apropar la música al públic". L'ocasió s'ho mereix, ja que el concert es farà en benefici del menjador social de la Fundació a Gràcia i dels Amics de la Gent Gran.

Gimeno no vol revelar tots els detalls sobre el repertori que sonarà el 21 de desembre a L'Auditori, però sí que avança alguns noms: "Tocarem temes de grups històrics que tothom recorda i reconeix com els Beatles i Queen, que estaran molt presents, però també cauran temes de clàssics com U2, Pink Floyd, ABBA, Elvis Presley i Deep Purple i un medley de Grease. En el fons no deixa de ser música clàssica, però d'un altre àmbit". El músic és conscient que afirmacions com aquesta posarien els pèls de punta als puristes de la clàssica, però defensa que en el fons "només hi ha dos tipus de música, la que té qualitat i la que no". I afegeix que està segur que "Freddie Mercury va influenciar el món de l'òpera".

Per a aquest concert especial, la Simfònica del Vallès tocarà amb una formació que no és l'habitual i que incorpora a l'orquestra una guitarra elèctrica, sintetitzadors, bateries i baix elèctric "per fer d'enllaç entre el món de la clàssica i el del pop", apunta Gimeno, que fa setmanes que treballa en els arranjaments. "Hi ha sons dels temes originals que són impossibles de reproduir en la simfònica, però ens hi volem apropar i aprofitar el fet diferencial de tocar les cançons amb una orquestra simfònica", explica el músic. Per descomptat, versions simfòniques no vol dir instrumentals: el concert tindrà veus, que en algunes ocasions seran de cors i, en d'altres, de solistes. "Haurem de valorar què funciona millor en cada moment de la cançó".

Per escoltar clàssics del pop i el rock com Bohemian Rhapsody, Another brick in the wall, I still haven't found what I'm looking for, Can't help falling in love with you, I will survive i Smoke on the water interpretats per una orquestra només cal entrar en aquest enllaç i comprar les entrades.

stats