El concert de Nadal de l'ARA

I la força omple L'Auditori per escoltar bandes sonores de John Williams

La Franz Schubert Filharmonia interpreta músiques de films com 'Star Wars' en el concert de Nadal de l'ARA

ARA
2 min
La Franz Schubert Filharmonia en el concert de Nadal de l'ARA a L'Auditori.

BarcelonaLa força i el públic han acompanyat aquest dissabte el concert de Nadal dedicat a bandes sonores de John Williams a L’Auditori, i organitzat per l’ARA amb el patrocini de TRAM, el tramvia de Barcelona. La música l’ha posat l’orquestra tarragonina Franz Schubert Filharmonia, dirigida per Tomàs Grau, una formació que està culminant un gran any en què ha debutat al Carnegie Hall de Nova York, i bona coneixedora de les partitures del compositor nord-americà.

Un espai significatiu del programa, al principi i al final, l’ocupaven les músiques de La guerra de les galàxies. Per començar la suite que aplega diferents peces, les més populars de l’univers Star Wars, amb la corda i els vents compartint frases melòdiques i el característic sentit rítmic de Williams fent avançar cada moviment. Grau, director titular de l’orquestra, ha dirigit marcant bé els contrastos entre el tema de la princesa Leia, amb delicats moments de flauta i violí, i la marxa imperial, eternament associada al poder absolutista i obscurantista. Curiosa, la fascinació que exerceix la música que representa el mal... Una èpica més greu ha aparegut en el tram final, quan el cor ha intervingut per amplificar l’impacte de La batalla dels herois (de la pel·lícula La venjança dels Sith) i Duel dels destins.

La part central del concert ha transitat pel simfonisme juganer de Harry Potter, E.T. i Hook, per la grandiositat de Jurassic Park i pel recolliment de La llista de Schindler, en què han brillat els violins i especialment el concertino Krzysztof Wisniewski. Després de rebre l’ovació del públic que omplia L’Auditori, Tomàs Grau ha dit que el bis hi hauria gent que l’identificaria “al primer compàs”. Al primer no, però al segon compàs alguns espectadors s’han aventurat a cridar “Indiana Jones!”, una decisió corroborada al quart compàs per un públic que fins i tot ha picat de mans rítmicament durant alguns compassos més. Bon Nadal!

Tomàs Grau i la Franz Schubert Filharmonia al concert de Nadal de l'ARA a L'Auditori.
stats