Música
Cultura Música 11/08/2022

Guia musical d’un cap de setmana llarg d'agost

Festivals i festes majors multipliquen l’oferta de concerts quan el mes arriba a l’equador

4 min
Rigoberta Bandini al Festival Cruïlla 2022.

BarcelonaMaig, juny i juliol són mesos d’una intensa activitat musical en directe. L’agost, tot i que menys aclaparador perquè Barcelona abaixa el ritme de concerts, també presenta una oferta prou generosa quan al calendari hi conviuen festivals i festes majors. I encara més si passa com aquest any, que el 15 d’agost cau en dilluns. Tot seguit, una guia amb una selecció dels concerts que es fan aquest cap de setmana llarg d’agost. 

Joan Manuel Serrat

Pineda de Mar, divendres 12

El Vici de Cantar, la gira de comiat de Joan Manuel Serrat, continua gairebé sense pausa. Aquest divendres actua al Festival Arts d’Estiu de Pineda de Mar (22 h). Després encara farà trenta concerts més, inclosos deu a l’Argentina, Xile i l’Uruguai, abans de l’adeu amb la doble actuació al Palau Sant Jordi els dies 22 i 23 de desembre.

Zoo

Sitges (divendres 12) i Sant Feliu de Guíxols (dilluns 15)

La imparable màquina de la Safor continua la gira del disc Llepolies (2021), amb novetats afegides aquest estiu com la cançó satírica Panya. Divendres actuen a les Barraques de Sitges (23 h), on comparteixen cartell amb el duo mataroní The Tyets, entre d’altres. I dilluns seran al Festival de la Porta Ferrada (22 h).  

Hombres G

Sitges, divendres 12

La mateixa setmana que s’estrena la pel·lícula Voy a pasármelo bien, en què sonen cançons d’Hombres G, el grup actua al Festival Jardins de Terramar de Sitges (22 h). Com cada estiu, els autors de Devuélveme a mi chica activen la infal·lible palanca de la nostàlgia boomer.

Marta Garrett & Irene Reig Quintet

Barcelona (Jamboree), divendres 12

El quintet coliderat per la cantant Marta Garrett i la saxofonista Irene Reig porten al Festival Mas i Mas el projecte Migra, que van presentar al Festival de Jazz de Terrassa. Actuen divendres al Jamboree, a les 19 i a les 21 h.

Sopa de Cabra

Sant Feliu de Guíxols, divendres 12

La gira de celebració del 30è aniversari del disc Ben endins de Sopa de Cabra passa aquest divendres pel Festival de la Porta Ferrada (22 h). El periple per la història del grup continuarà amb mitja dotzena de concerts més, fins al 25 de novembre al Palau Sant Jordi.

Christoph Prégardien

Vilabertran, divendres 12

El tenor Christoph Prégardien, acompanyat del pianista Julius Drake, no es perd el 30è aniversari de la Schubertíada. Lied de primeríssim nivell a propòsit de Schumann, Schubert i Wolf. A la canònica de Santa Maria de Vilabertran, aquest divendres a les 20.30 h.

Jordi Savall

Santes Creus, fins dilluns 15

El Reial Monestir de Santes Creus acull fins dilluns el gruix de la programació de la segona edició del Festival Jordi Savall, amb actuacions de La Capella Reial de Catalunya, Hespèrion XXI, Le Concert des Nations, Tcha Limberger, Lina Tur Bonet, Dichos Diabolos i Mostafa Taleb, entre d’altres.

Maka

Tarragona, dissabte 13

El raper granadí Francisco Javier Rodríguez Morales, més conegut com a Maka, actua aquest dissabte a la Tarraco Arena de Tarragona (21 h). El concert forma part de la gira de Detrás de esta pinta hay un flamenco (2021), el disc en què s’endinsa en el pop flamenc avalat per l’èxit de cançons com El aire.

Kool & The Gang

Sant Feliu de Guíxols, dissabte 13

Són unes llegendes del funk dels setanta i des de fa uns anys uns clàssics dels estius europeus. Els nord-americans Kool & The Gang, responsables de temacles ballables com Jungle boogie i Celebration, tenen dues cites amb els festivals catalans: dissabte actuen al de la Porta Ferrada (22.30 h) i dimarts al Cerdanya Music Festival de Llívia.

Armonía Concertada

La Plana de Mont-ros (dissabte 13), Tiurana (diumenge 14) i Vilanova de Banat (dilluns 15)

El Festival de Música Antiga dels Pirineus programa tres concerts del trio format per la soprano María Cristina Kiehr, el tenor Jonatan Alvarado i el viola Ariel Abramovich, que interpretaran obres de Josquin Desprez al santuari de la Mare de Déu de la Plana (la Plana de Mont-ros), l’església de la Mare de Déu de Solers (Tiurana) i l’església de Santa Cecília (Vilanova de Banat). Tots tres concerts, a les 12.30 h.

La Salseta del Poble Sec

Organyà (dissabte 13), Amer (diumenge 14) i Tortellà (dilluns 15)

Si és festa major, és temps de La Salseta del Poble Sec, que enguany està celebrant 45 anys d’història. Dissabte actua a la plaça Major d’Organyà a mitjanit, diumenge a la pista de l’estació d’Amer (23.30 h) i dilluns a la plaça del Mercat de Tortellà (23 h).

El Petit de Cal Eril

Falset, diumenge 14

El Petit de Cal Eril també ha decidit allunyar-se una temporada dels escenaris a partir de setembre, però abans farà alguns concerts per tancar la gira del disc N.S.C.A.L.H. (2021), com ara el de diumenge al Festival Garbinada Pop, a les piscines de Falset a les 21 h.

Nil Moliner

Puigcerdà, diumenge 14

El Summerfest Cerdanya acull diumenge (21 h) una parada de la gira Nuestra Locura del santfeliuenc Nil Moliner, que aquest any ha opositat a la cançó de l’estiu amb la inequívoca La playa.

Ara Malikian

L’Escala, dilluns 15

El violinista Ara Malikian és un altre habitual dels estius musicals catalans. Dilluns tanca l’edició 2022 del Festival Portalblau al Fòrum Romà d’Empúries (22 h). Pel mateix lloc hi passaran Stay Homas (divendres), Els Catarres (dissabte) i El Pot Petit (diumenge).

La Ludwig Band

Cardedeu, dilluns 15

La Mare de Déu d’Agost marca el punt àlgid de les festes majors. N’hi ha de tots colors. A la de Cardedeu hi toca La Ludwig Band, una de les millors notícies que ha tingut el pop-folk català en els últims anys. El grup que honora alhora Pau Riba, Sisa i Bob Dylan actua dilluns a la plaça Sant Corneli (23 h).  

Rigoberta Bandini

Calella de Palafrugell, dilluns 15

Abans no plegui durant una temporada, Rigoberta Bandini continua eixamplant l’idil·li amb l’èxit i la desinhibició estiuenca. L’autora de Too many drugs i Ay mamá passa dilluns pel Festival de Cap Roig. El propòsit: fer ballar fins i tot els vips de camisa de lli.

stats