Música
Cultura Música 31/08/2023

El Jazzing-Festival de Jazz de Sant Andreu penja d'un fil

Joan Chamorro demana més suport econòmic de les administracions públiques

2 min
Presentació del Jazzing-Festival de Jazz de Sant Andreu a la Fabra i Coats.

Barcelona"Aquest festival necessita suport econòmic per poder tirar endavant o ens n'anirem en orris", diu el contrabaixista Joan Chamorro, director del Jazzing-Festival de Jazz de Sant Andreu i del projecte musical i formatiu de la Sant Andreu Jazz Band. Tocava alegrar-se perquè el festival celebra la desena edició de l'1 al 3 de setembre a la Fabra i Coats de Barcelona, però tant Chamorro com la directora executiva, Blanca Gallo, no han amagat la situació: el Jazzing "perilla".

"Ens agradaria continuar el 2024, però cal alguna cosa més que amor i il·lusió", diuen. Les institucions també haurien de mostrar un "suport seriós" a un esdeveniment pels "valors que aporta al districte de Sant Andreu i a la ciutat de Barcelona". "Quin altre festival de Barcelona fomenta el seu districte? Nosaltres ho fem localment i internacionalment! I el que volem és asseure'ns i parlar amb el districte, l'Ajuntament i més institucions per veure si realment aquest projecte interessa", ha dit Gallo, que també ha mostrat la disconformitat amb el districte perquè ja no es poden fer jam sessions després dels concerts, perquè a les 23 h ja no hi pot haver activitat a la Fabra i Coats. També ha lamentat que, arran de les queixes d'alguns veïns, tampoc es pugui fer la festa de swing al migdia a la plaça de Can Fabra.

El Jazzing, explica Chamorro, "sempre ha fet miracles amb el pressupost, que va començar sent de 25.000 euros i, en cinc anys, va passar als 60.000". "En l'edició del desè aniversari és de 100.000 euros, el 40% dels quals provenen d'ajuts públics". El festival va néixer com una extensió del projecte de la Sant Andreu Jazz Band, creada el 2006 i d'on han sortit músics com Andrea Motis, Èlia Bastida i Rita Payés. "La Sant Andreu Jazz Band és un projecte sòlid i reconegut internacionalment, model per a molts altres projectes que s'han inspirat en el nostre treball per muntar històries similars de jazz i nens i joves", diu Chamorro. Però també recorda que no pot assumir el finançament del festival.

El festival vol tornar a "reunir un públic familiar", amb un cartell amb "pràcticament tots els músics del panorama jazzístic català, cinc big bands de diferents països del món i destacades figures internacionals com els saxofonistes Scott Hamilton, Joel Frahm i Gerry López".

stats