Música

Joan Dausà ret homenatge a la filla de Luis Enrique amb 'Xana'

El cantant ja havia interpretat la cançó de manera exclusiva al Palau de la Música el 2021, en un concert amb motiu de l'onzè aniversari de l'ARA

ARA
2 min

L'any 2021, en un concert al Palau de la Música amb motiu de l'onzè aniversari de l'ARA, el cantautor Joan Dausà va cantar per sorpresa Xana, una composició dedicada a la filla de l'entrenador de futbol Luis Enrique, que va morir quan només tenia 9 anys l'agost del 2019. Des de llavors, però, no s'havia sabut res més dels versos: ni la cantava en els seus concerts ni l'havia produïda. Fins ahir a la nit, quan Dausà va publicar per primer cop la cançó amb motiu de l'inici del projecte Fundació Xana, que vol ajudar nens i nenes que estan patint malalties greus.

Tal com va explicar Dausà a l'ARA el 2021, la seva relació amb la família de l'actual entrenador del PSG, pròxim rival del Barça a la Champions, va començar després de la mort de la Xana a causa d’un càncer. Va ser llavors quan la germana de la mare es va posar en contacte amb el músic de Sant Feliu de Llobregat. "Em va explicar que la Xana escoltava molt la meva música", recordava Dausà.

"No fa massa temps vaig tenir la sort de conèixer una família extraordinària, que avui és aquí i ens acompanya, que va viure una situació molt bèstia, molt dura, però molt bonica alhora per la manera com s'ho van plantejar", va explicar el cantautor al Palau de la Música. Ahir, amb la publicació de la cançó, el català va escriure a les seves xarxes socials: "Em fa molta il·lusió compartir amb vosaltres aquesta cançó que parla de la Xana. Que tot i haver deixat el seu cos físic, encara ens abraça amb la seva màgia i el seu somriure".

La Fundació Xana

De fet, el moment triat per llançar la cançó no és casualitat: ahir es va presentar la Fundació Xana, que, segons la seva pàgina web, "neix per oferir suport i acompanyament a famílies amb nens, nenes i joves que pateixen malalties greus". "La Fundació s'inspira del somriure de Xana Martinez Cullell i les seves ganes de fer felices les persones que l'envoltaven", expliquen. A banda, l'inici d'aquest projecte també ha significat el retorn de Luis Enrique a la plataforma de streaming Twitch. Cal recordar que l'entrenador ja va començar a fer directes amb motiu del Mundial de Qatar. Llavors va destinar tots els beneficis a la Fundació Villavecchia. Ara ho farà amb la Xana.

stats