Música
Cultura Música 17/04/2022

Jose Corbacho i Ramon Gener es canten paraules d'amor

L'espectacle musical 'Love love love' arriba al Palau de la Música

2 min
Jose Corbacho i Ramon Gener al Palau de la Música

BarcelonaQuè tenen a veure Txaikovski i Elton John? Aparentment, només el piano. Són dos compositors separats per un segle, però units per una condició: l'homosexualitat i la dificultat de sortir de l'armari. Tots dos van intentar amagar la seva sexualitat emparellant-se amb dones, i el sentiment de culpa els va fer pensar en el suïcidi. Elton John i el seu lletrista (i confident) Bernie Taupin van explicar-ho a Someone saved my life tonight. Aquesta és una de les històries i aquests són dos dels artistes que sonaran a Love love love, l'espectacle sobre cançons d'amor que Ramon Gener i Jose Corbacho presenten al Palau de la Música el 30 d'abril.

"Amb el Ramon sempre aprens coses i el Jose sempre et treu un somriure", diu Pep Espada, un dels productors i soci de Corbacho. I aquesta és la clau de l'espectacle, que té el component d'entreteniment divulgatiu dels programes de televisió de Gener i els acudits d'un stand-up comediant. Podrien ser un pallasso august i una cara blanca, però asseguren que de tant en tant es canvien els rols. El fil conductor és l'amor i la música. "Tot és música. Tant és Bach com Beyoncé, Mozart com Amy Winehouse. No he tingut mai manies", afirma Gener, que va amb una armilla de seda però s'ha posat mitjons de cors. L'espectacle és un crossover d'estils i gèneres, i l'interpreten a l'escenari una banda de rock i una orquestra, la Simfònica del Vallès, tres cantants moderns (Sara Pi, Tonia Richardson i Sebastián Ramírez) i una mezzosoprano (Katarina Bradić). A banda de Gener, que tant canta com es posa al piano.

Física o química

Un dels temes que aborda l'espectacle és què és la música. "Si l'amor és química, dopamina, serotonina, oxitocina..., la música són matemàtiques. Però la música que més ens emociona és matemàticament perfecta? O no? Bach és matemàticament estupend, però potser això...", diu Gener, que es posa a tocar All you need is love dels Beatles. "La música no és química ni matemàtiques, és tot emoció", assegura. Però l'espectacle també aporta una mica de safareig musical, sobre triangles amorosos que formaven Robert Schumann, Clara Schumann i Johannes Brahms. O la musa que va ser Pattie Boyd per a George Harrison i Eric Clapton, que li van dedicar cançons mítiques, Something i Layla.

Aquesta estranya parella ja va debutar al Festival Grec i ara reprenen el xou per representar-lo a Barcelona, Sabadell (16 de juny), Menorca (agost) i Tenerife (2023). Love love love és un recorregut per cançons que evoquen totes les etapes de l'amor i tots els tipus d'amor. L'enamorament pot ser un medley d'Elvis Presley (Can't help falling in love), Whitney Houston (I will always love you) i els Bee Gees (How deep is your love). I la catarsi final, un cara a cara entre Le nozze de Figaro de Mozart i el Viva la vida de Coldplay. "Al capdavall són el mateix!", diu Gener. "No és un concert, no és teatre, no és una òpera rock, no és un musical, però és tot això, encara que la barreja no estigui ben vista", resumeix Corbacho.

stats