Música

"L'última cançó" dels Beatles existirà gràcies a la intel·ligència artificial

Segons la BBC, el tema es construiria a partir de l'enregistrament d'una composició inacabada de John Lennon

2 min
'The Beatles'

BarcelonaPaul McCartney ha revelat aquest dimarts que ha fet servir la intel·ligència artificial per extreure la veu de John Lennon d'una maqueta i culminar "l'enregistrament final dels Beatles". Així ho ha dit McCartney amb motiu d'una exposició a la National Portrait Gallery de Londres. Segons la BBC, tot apunta que l'enregistrament seria Now and then, una composició inacabada de John Lennon, de 1978. Està previst que el tema vegi la llum enguany, encara que McCartney no n'ha precisat la data. "Teníem la veu del John i un piano i els podíem separar amb la IA", diu. Així i tot, el músic britànic es mostra una mica preocupat de fins on es pot arribar amb la tecnologia: "Fa una mica de por, però és emocionant perquè és el futur".

La història del nou tema dels Beatles va començar quan la viuda de John Lennon, Yoko Ono, li va donar a McCartney una maqueta on hi havia Now and then perquè la inclogués en un recopilatori del grup que va veure la llum el 1995. Però, segons McCartney, la cançó li va semblar "una porqueria" a George Harrison, i es va negar a treballar-hi. "No tenia un títol gaire bo, s'havia de refer una mica, però tenia un vers bonic i el John el cantava. Però al George no li va agradar, i com que The Beatles era una democràcia, no el vam fer", explica McCartney.

Segons la BBC, el punt d'inflexió amb l'ús de la tecnologia en el llegat dels Beatles va arribar amb el documental de Peter Jackson Get back, on el cineasta neozelandès va fer servir la informàtica per aïllar la veu dels músics i el so dels instruments del soroll de fons. "Peter Jackson va ser capaç de treure la veu del John d'una casset", recorda McCartney.

stats