Tribunals

El raper Morad accepta dos anys de presó per haver animat a tirar pedres a la policia mentre gravava un videoclip

El cantant, però, no complirà la pena

ARA
2 min
Morad arribant a l'Audiència de Barcelona

El raper Morad ha acceptat dos anys de presó per haver animat una multitud a tirar pedres contra la policia mentre gravava un videoclip. Els fets van passar el 2021, quan gravava un vídeo musical sense permís a l'Hospitalet de Llobregat. A causa del soroll i el rebombori que estaven causant, els veïns van avisar la policia, que quan hi va acudir va ser rebuda a pedregades. Aquest dimecres havia de celebrar-se el judici contra el raper a l'Audiència de Barcelona. La Fiscalia demanava fins a set anys de presó per a ell. Tot i això, abans que comencés la vista, Morad hauria arribat a un acord en el qual reconeixia els fets. Així, el cantant ha acceptat una pena de sis mesos per un delicte d'incitació a desordres públics i un d'un any i sis mesos per atemptar amb l'ús d'un instrument perillós.

La defensa de l'acusat també ha demanat la suspensió de la pena, que la Fiscalia ha acceptat condicionada al fet que no delinqueixi durant dos anys i al pagament d'una multa que el tribunal ha estimat que es resolgui durant l'executòria. Un dels motius pels quals el ministeri públic ha accedit a reduir la seva petició de pena, de tres anys i mig a sis mesos de presó en el cas de desordres i de tres anys i mig a un i mig en el cas de l’atemptat contra l’autoritat, ha estat el pagament per avançat dels 2.400 euros en concepte de responsabilitat civil. Aquest fet s’ha considerat un atenuant molt qualificat.

La intervenció de Morad davant el tribunal s'ha limitat a un breu “sí” quan el magistrat president li ha preguntat si reconeixia els fets i es conformava amb la pena imposada. Aquesta no és la primera vegada que el cantant té problemes amb la justícia.

Segons explicava l'acusació, l'agost del 2021 el raper va arribar a convocar unes 150 persones entre públic i figurants per a l'execució del videoclip. Quan la policia hi va arribar, a més de pedres, els assistents també haurien tirat ous als agents, que van ser rebuts a crits d'"El carrer és nostre". Segons el cos, quan van avisar el cantant que no podia gravar allà, ell va desatendre els agents desplaçats i va continuar amb el videoclip. La Fiscalia també afirma que Morad va proferir insults als agents i va esperonar la multitud amb expressions com "teniu la punteria al cul".

stats