Música

Els valencians Zoo se separen i faran una gira de comiat

La banda, una de les més populars en català, posarà fi a una carrera triomfal de 10 anys

2 min
El grup Zoo.

BarcelonaEls valencians Zoo, un dels grups de música en català que més han connectat amb el públic en els últims anys, tancaran la seva història d'èxit el 2024. La banda ha anunciat la notícia amb un vídeo que han compartit a les xarxes acompanyat d'un simple "Adeu". Al vídeo, el mico del logotip dels Zoo s'acomiada del Panxo, cantant i líder del grup. L'última imatge és l'epitafi de la banda: 2014-2024. Abans de separar-se, Zoo faran una gira de comiat amb 10 dates, l'última de les quals a Gandia, on es va formar el grup.

Vídeo de comiat dels Zoo

En declaracions a El País, Panxo ha confirmat la separació del grup ("Una decisió presa amb alegria", diu) i n'ha explicat els motius: "És un moment vital, el meu, de necessitat i desig d'enfocar-me a altres coses sense la pressió de tenir al darrere un grup de tretze persones". Panxo també parla de l'últim disc del grup, Llepolies, com "una culminació", i afirma que "seria difícil fer res millor". En aquest sentit, el cantant assenyala que els concerts al WiZink madrileny i al Palau Sant Jordi representen "la victòria subjectiva del projecte", sobretot el del WiZink per "les connotacions polítiques de veure un grup cantant en una llengua minoritzada al cor de Madrid".

La gira de comiat dels Zoo començarà al març i farà parada en diferents ciutats de l'Estat. El primer concert serà a Lugo, l'1 de març, però també hi haurà dates a Madrid, Iruña i Múrcia, i la gira passarà pels festivals Viña Rock de Villarrobledo, el ZeidFest de Bilbao, el Primavera Trompetera de Jerez de la Frontera, l'Alterna Festival del Bonillo i el Sensenom de Mallorca. A Barcelona actuaran el 6 d'abril en el marc de la Telecogresca, i l'últim concert del grup serà a Gandia dins el cartell del Pirata Beach Festival.

Zoo van néixer el 2014 amb la cançó Estiu, que es va convertir en un hit a YouTube i va llançar el projecte musical dels valencians, que en una dècada han publicat tres discos d'estudi, un EP i dos àlbums en directe. A banda d'actuar per tot l'Estat, han girat per França, Polònia, el Japó, Alemanya, Hongria, Anglaterra, Suïssa, Bèlgica i Palestina. En el seu repertori hi ha temes tan contundents com Avant, Llepolies, Ventiladors oTobogan, el seu himne més popular.

stats