Música
Cultura 20/10/2011

Nacho Vegas adverteix Cohen dels feixistes que van assassinar Lorca

Van retre homenatge a Cohen, entre d'altres, Duquende, Glenn Hansard i la neboda de García Lorca

Ara
1 min
Leonard Cohen, emocionat

BarcelonaNo tot van ser reverències d'admiració i tustades amistoses a l'esquena de Leornard Cohen, en l'acte que es va celebrar ahir al Teatro Jovellanos de Gijón, dos dies abans de rebre el Premi Príncep d'Astúries de les Lletres.

El cantautor asturià de Vegas, deixeble avantatjat de Cohen a Espanya, va tancar la seva actuació amb aquesta perla política: “Cohen diu que està molt content d'haver vingut a la terra de Lorca. Li recomano que vagi amb compte, perquè potser aquests dies ha d'estrènyer la mà a algun dels que el van matar”. Les paraules van ser celebrades amb aplaudiments.

D'entre els que van pujar a l'escenari el cançoner de Cohen, Glenn Hansard va fer una delicada versió de Famous blue raincoat, el flamenc Duquende va interpretar una enèrgica versió de My gipsy's wife, i el trio de Gijón format per Nacho Vegas i les coristes de luxe, Montse Álvarez, de Nosötrash, i Mar Álvarez, de Pauline en la Playa, van reivindicar el bable amb una esplèndida versió de The Partisan. Al final, la neboda de Lorca va parlar de la relació entre l'obra del canadenc i el seu oncle, i va recitar el poema de Cohen Lorca lives.

Cohen, protagonista absolut de la nit sense moure's de la llotja, va saludar amb el barret la concurrència diverses vegades. I va trencar a plorar d'emoció després de la interpretació conjunta de So long Marianne de tots els artistes que van participar en l'homenatge.

stats