Cultura 10/05/2021

¿Es cancel·len els Globus d'Or? L'NBC no retransmetrà la pròxima edició dels premis

La cadena se suma als boicots de Netflix, Amazon i Warner a l'Associació de la Premsa Estrangera per la seva falta de diversitat

2 min
Acusen l'associació que organitza els Globus d'Or de ser un "càrtel il·legal"

BarcelonaLa cadena nord-americana NBC, propietària dels drets d'emissió de la cerimònia dels Globus d'Or, no retransmetrà la pròxima edició dels premis. La decisió filtrada per diversos mitjans nord-americans respon, segons justifica el canal, a la falta de diversitat de l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood, un club exclusiu molt criticat durant dècades per l'arbitrarietat dels seus criteris d'admissió, la discutible qualificació dels seus membres i els rumors constants sobre la seva permeabilitat a la influència dels estudis de Hollywood. Finalment, el que ha provocat aquesta decisió històrica que podria suposar la cancel·lació de la pròxima edició dels premis ha sigut l'absència de persones negres entre els 87 membres de l'organització, formada per periodistes estrangers que treballen als Estats Units seguint l'actualitat cinematogràfica.

L'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood va presentar la setmana passada un pla per augmentar el seu nombre de membres racialitzats, a més de noves restriccions pel que fa als regals o pagaments que els socis poden rebre dels estudis, però la proposta va ser rebuda a Hollywood amb moltes crítiques, sobretot per l'absència d'un calendari per aplicar els canvis. Segons Variety, l'NBC va demanar als organitzadors dels premis un pla més ambiciós i terminis més urgents i específics, però després d'uns dies sense resposta, el canal ha girat l'esquena als premis. "Seguim creient que l'Associació de la Premsa Estrangera està compromesa a fer una reforma significativa, però un canvi d'aquesta magnitud requereix temps i treball i creiem que l'associació necessita temps per fer-ho com cal. Així doncs, l'NBC no transmetrà els Globus d'Or el 2022", diu el comunicat difós pel canal. "Suposant que l'organització executi el seu pla, tenim l'esperança d'estar en condicions d'emetre la gala el 2023".

L'anunci de l'NBC, que el 2018 va pagar 60 milions pels drets de retransmissió, culmina la setmana tràgica dels Globus d'Or, que en els últims dies havien rebut el boicot d'empreses de referència com Amazon, Netflix i Warner, així com d'un centenar de firmes de relacions públiques i publicitat de Hollywood. Tom Cruise també es va sumar al boicot general anunciant que renunciava als seus tres Globus d'Or (guanyats per Jerry Maguire, Nascut el 4 de juliol i Magnolia) i que els retornava a l'organització. Però el començament d'aquest malson de relacions públiques per als premis va començar unes setmanes abans de la celebració de la gala amb un reportatge de Los Angeles Times que denunciava les pràctiques de monopoli de l'organització i un manifest del moviment Time's Up contra la falta de diversitat dels votants firmat per figures influents de la indústria com J.J. Abrams, Amy Schumer i Kerry Washington. L'any passat, a més, una periodista rebutjada per l'associació els va acusar de ser "un càrtel il·legal" instal·lat en la "cultura de la corrupció".

stats