Música

Neix la Plataforma Stop Concerts al Fòrum: "Hi ha botellons i el sofà tremola"

Associacions de veïns i veïnes de l'entorn s'uneixen després de la defensa de Colau del Primavera Sound

1 min
Públic a l'entrada del festival Primavera Sound l'any 2018.

BarcelonaAquest divendres al matí, Ada Colau sortia a defensar sense fissures que "el Primavera Sound es queda a Barcelona". La reacció veïnal davant de la perspectiva d'un festival multitudinari que duri dos caps de setmana no s'ha fet esperar. Dues associacions de veïns i veïnes de Barcelona, Maresme i Besòs, i les entitats veïnals Moviment Diagonal Mar, Airenet i Zona Fòrum s'han unit per crear la Plataforma Stop Concerts al Fòrum, ja que "ningú va dir res de dos caps de setmana el 2023" en la darrera reunió que les entitats van tenir amb el consistori, explica Mari Carmen García, del Moviment Diagonal Mar. 

“Cada cop que hi ha Primavera Sound hi ha botellons abans i després, molt de soroll, el sofà i les cortines tremolen, i això que visc a 800 metres, i també robatoris i molta brutícia l'endemà”, denuncia García, molesta amb la reacció de l’alcaldessa de defensar el Primavera Sound després que Gabi Ruiz, director del festival, amenacés de marxar a Madrid per la manca d'interès de l’Ajuntament en l'esdeveniment. “Vam parlar amb el regidor del districte i vam acordar que el 2022 dos caps de setmana, però res més”, diu García, que lamenta la manca de participació dels veïns.

Aquest migdia hi ha hagut una reunió de distensió entre l'Ajuntament i el Primavera Sound. Segons fonts del govern municipal, s'ha marcat un full de ruta per tirar endavant les dues pròximes edicions, però "amb un compromís explícit que, a banda de l’èxit artístic del festival, cal treballar per minimitzar l’impacte en els barris propers". Hores després apareix un nou element discordant en aquestes tenses relacions.

stats