Cinema
Cultura 19/07/2018

Nicolas Cage passejarà carisma icònic a Sitges

La 51a edició del festival inclou un concert especial del director John Carpenter

Xavier Cervantes
2 min
L’actor nord-americà Nicolas Cage serà un dels convidats especials a la 51a edició del Festival de Cinema de Sitges.

BarcelonaNicolas Cage és un àngel de la venjança vestit de llenyataire i que lluita contra una secta satànica a Mandy, la pel·lícula de Panos Cosmatos que es va estrenar a Canes fa uns mesos i que a l’octubre es podrà veure al Festival de Cinema de Sitges. A més, la presentarà el mateix Cage, que rebrà un dels premis honorífics del festival. “Nicolas Cage és un actor fonamental del cinema d’acció dels anys 90, un personatge icònic i molt de culte”, assegura el director del Festival de Sitges, Ángel Sala, satisfet també perquè en la 51a edició, que se celebrarà del 4 al 14 d’octubre, hi haurà altres convidats especials, com ara l’actor Ed Harris i el director John Carpenter.

Harris, amb una filmografia que inclou films com El xou de Truman, Abyss i Escollits per a la glòria i la sèrie Westworld, rebrà el gran premi honorífic del Festival. Carpenter, responsable de títols fonamentals del terror com Halloween i La cosa, tindrà una presència especial a Sitges, perquè el 13 d’octubre oferirà un concert similar al que va fer fa dos anys al Primavera Sound, en què va interpretar peces de les bandes sonores d’algunes de les seves pel·lícules. “John Carpenter és un mite. L’he intentat portar a Sitges des que soc el director del festival”, diu Sala, que explica que l’any 2001, coincidint amb l’estrena de Fantasmes de Mart, ja estava assegurada la presència de Carpenter al festival, però els atemptats de l’11-S a Nova York i Washington van obligar a cancel·lar el viatge. El protagonisme de Carpenter també s’escampa per la programació del festival, que commemorarà el 40è aniversari de Halloween amb la projecció de la pel·lícula en 35 mm. A més, segons avança Sala, hi haurà un cicle dedicat a l’ slasher, el subgènere del terror que va consolidar el film de Carpenter i que té com a protagonistes homes amb impulsos assassins i predilecció per les armes ben esmolades.

Cage, Harris i Carpenter completen la llista de convidats del festival, dels quals ja s’havien anunciat el director Peter Weir, les actrius Pam Grier, Traci Lords i Helga Liné i l’actor Ron Perlman.

Habituals del festival

Pel que fa a la programació de la secció oficial, fa unes setmanes es va saber que hi haurà els nous films de Lars von Trier, Gaspar Noé i David Robert Mitchell, entre d’altres, i ahir Sala en va avançar uns quants més, com ara El año de la plaga, de Carlos Martín Ferrera (adaptació de la novel·la de Marc Pastor); Muere, monstruo, muere, de l’argentí Alejandro Fadel; l’ anime Maquia: when the promised flower blooms, de Mari Okada i Toshiya Shinohara, i Elizabeth Harvest, de Sebastián Gutiérrez. També repetiran habituals de Sitges com el francès Quentin Dupieux ( Au poste! ), la polonesa Agnieszka Smoczynska ( Fugue ) i el nord-americà Jim Hoskins (An evening with Berverly Luff Linn ).

De moment no ha transcendit quina pel·lícula inaugurarà el festival. “No serà una producció espanyola o catalana”, diu Sala, que també es guarda el títol de “tres grans pel·lícules catalanes molt grans i amb molts mitjans” que formaran part d’una programació que es completarà al setembre.

stats